Τελευταίες Ειδήσεις

Ενίσχυση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων ζητά με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων


Το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων με την αριθ. 27/2021 ομόφωνη απόφαση του, προχώρησε στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, έχοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο Κ.Υ. Φαρσάλων, ΖΗΤΑ την ενίσχυση αυτού με Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ιδιαίτερα κρίσιμο έργο του, ειδικά τώρα που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο κατά του covid 19, το οποίο και ζητούμε να επεκταθεί ώστε να εμβολιάζονται και άλλες ηλικίες, παράλληλα δε διενεργεί και τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα και άλλα παρουσιαζόμενα έκτακτα ιατρικά περιστατικά, κρίνουμε αναγκαία την ενδυνάμωση (κάλυψη των οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων) για να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του όπως και σήμερα κάνει με τον επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης των ήδη υπηρετούντων ιατρών, νοσηλευτών διοικητικού και λοιπού προσωπικού.

Να αναβαθμιστεί το οδοντιατρικό, ακτινολογικό, αιματολογικό – βιοχημικό εργαστήριο με την πρόσληψη ιατρών  αντίστοιχης ειδικότητας.

Το Κ.Υ. Φαρσάλων εξυπηρετεί μια μεγάλη σε έκταση επαρχία και αυτό δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο από τους αρμόδιους καθώς επίσης και το ότι βρίσκεται σε απόσταση 45 χιλ. από τη Λάρισα  και 100 χιλ. τα απομακρυσμένα χωριά με δύσκολο και πολύ επικίνδυνο δρόμο

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι αντίθετο στην ίδρυση ή αναβάθμιση οποιασδήποτε άλλης υγειονομικής δομής, με σωστό σχεδιασμό αρκεί αυτό να μην έχει επιπτώσεις σε βάρος του Κ.Υ. Φαρσάλων τόσο σε προσωπικό όσο και σε οργανικές θέσεις.

Οποιαδήποτε σκέψη για αποδυνάμωσή του μας βρίσκει αντίθετους και θα αγωνιστούμε νόμιμα γι΄ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.