Τελευταίες Ειδήσεις

Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως πάντα αδιαφορεί για τους αγρότες-Μεγάλη αναστάτωση για την συνεχιζόμενη υπολειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ


Πρωτοφανής αναστάτωση υπάρχει μεταξύ των αγροτών από την συνεχιζόμενη υπολειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που σημειώνονται στην καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες σε μια κρίσιμη περίοδο εν μέσω πανδημίας.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί παντελώς για τους αγρότες και  επιτρέπει σε μια κάστα ανθρώπων να υπονομεύουν την λειτουργία του οργανισμού που έχει αναλάβει την διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων.

Οι ανησυχίες των παραγωγών για επιδείνωση της κατάστασης  στον ΟΠΕΚΕΠΕ μεγάλωσαν μετά την παραίτηση του προέδρου στις 25/02/21 μόλις 10 μέρες αφότου είχε ανανεωθεί η θητεία του. Η δεύτερη παραίτηση προέδρου μετά τον κ. Βάρρα.  Ο ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την αποτυχημένη πληρωμή του Δεκεμβρίου παραμένει ουσιαστικά κλειστός. Πολλές εργασίες και πληρωμές δικαιούχων έχουν καθυστερήσει όπως:

-          Οι ενστάσεις και διοικητικές πράξεις για τα λάθη της πληρωμής και τα υπόλοιπα ποσά της εξόφλησης ενιαίας ενίσχυσης

-          Οι συνδεμένες ενισχύσεις π.χ. για βαμβάκι

-          Οι πληρωμές βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, μείωσης της ρύπανσης

-          Οι πληρωμές για νέους αγρότες, σχέδια βελτίωσης και επενδύσεις

-          Οι πληρωμές για τις επιπτώσεις από την πανδημία

-          Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση πότε θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2021 που ως γνωστόν πέραν των άλλων  συνδέονται με την κάρτα αγρότη δηλ. την χρηματοδότηση των παραγωγών ενόψει της καλλιεργητικής περιόδου.

Επίσης  πολλές άλλες συναλλαγές πολιτών με τον Οργανισμό καθυστερούν η έχουν ανασταλεί (μητρώο, βεβαιώσεις για τις λαικές  κ.λ.π.), ενώ σημαντικές καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για αδιαφανή διαχείριση του θέματος των βοσκοτόπων και της κατανομής του εθνικού αποθέματος.

Επειδή οι αγροτικές επιδοτήσεις αποτελούν εργαλείο και μέσο επιβίωσης για τους αγρότες η άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του  ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί ανάγκη για να μειωθούν τα προβλήματα των αγροτών. Για όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε επερώτηση στην Βουλή και ρωτάει τον υπουργό

1)      Πότε θα αποκατασταθεί  η λειτουργία του Οργανισμού

2)      Ποιος είναι ο προγραμματισμός για τις πληρωμές που έχουν καθυστερήσει

3)      Πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2021 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.