Τελευταίες Ειδήσεις

Μέσα στον υπόνομο


Του Γιώργου  Αθαν.  Βαΐου

Τον τελευταίο καιρό  παρατηρείτε σε έντονο βαθμό, η ανάδυση και αφόρητη δυσωδία υπονόμου σε διαφορά πολιτικά γραφόμενα, χρησιμοποιώντας και ξεφεύγοντας από κάθε όριο, εκφράσεις, χαρακτηρισμούς, τοποθετήσεις, άλλοτε χαριτολογώντας άλλοτε με μορφή ερωτήσεων και σχεδόν πάντα με τρόπο ειρωνικό.

Ο οχετός που εκκρίνουν εναντίον πολιτικών αντιπάλων του εργοδότη τους, μοιάζει με υπόνομο που κατοικούν ποντίκια και αρουραίοι. Η προσπάθεια συμπληρώνεται και από ‘’στρατευμένους’’ δήθεν αναγνώστες που συναγωνίζονται στο ποιος θα γράψει το πιο χυδαίο σχόλιο.

Δυστυχώς ακόμα και αυτοί που καταδικάζουν τέτοια φαινόμενα πάσχουν από το σύνδρομο της ‘’κλειδαρότρυπας ‘’ και ‘’επισκέπτονται’’ αυτούς τους υπονόμους που διακινούν αυτές τις αηδίες γινόμενοι ουσιαστικά συνένοχοι τέτοιων μεθόδων.

Τα ποντίκια και οι αρουραίοι όμως που κατοικούν σε τέτοιους υπονόμους δεν είναι ανώνυμα, το κακό είναι όμως ότι, τους υποθάλπει η σιωπηλή ανοχή πολιτών και  φορέων που άλλοτε αδιαφορώντας (ωχ αδελφέ μου τώρα, ποιος τους δίνει σημασία) και άλλοτε χρησιμοποιώντας τα, νομίζοντας προς όφελος τους,  γίνονται ουσιαστικά συνένοχοι τέτοιων μεθόδων.

Είναι επιβεβλημένο θεωρώ σε εκείνους  που ασχολούνται με τα κοινά  να ξεκινήσουν με δημόσιες δηλώσεις τους, αποκηρύσσοντας  τέτοιες άθλιες πρακτικές πριν είναι πολύ αργά.

Για να δούμε ποιοι και πόσοι θα το πράξουν;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.