Τελευταίες Ειδήσεις

Απόστολος Κολίτσας: Αναγκαία η παρέμβαση για τις καταπτώσεις βράχων στα Μετέωρα


Την ανάγκη συντονισμένης παρέμβασης στο χώρο των Μετεώρων για την απομάκρυνση βράχων που έχουν αποκολληθεί ή είναι επικίνδυνοι για να μετακινηθούν με μια ισχυρή σεισμική δόνηση είτε με την διάβρωση του εδάφους που προκαλείται από τα καιρικά φαινόμενα-βροχοπτώσεις-χιονοπτώσεις-τόνισε μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΜΕΤΕΩΡΑ ο συντοπίτης Γεωλόγος και πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Κολίτσας.
Ο κ. Κολίτσας κληθείς να σχολιάσει το φαινόμενο που παρατηρήθηκε με την σεισμική δόνηση των 5,9 ρίχτερ το βράδυ της Τσικνοπέμπτης ανέφερε πως είναι κάτι που μπορεί να συμβεί αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να δημιουργείται κλίμα πανικού και ανησυχίας.
Σημείωσε ότι προ καιρού ο ίδιος με τον συνάδελφό του κ. Βαλκανιώτη είχε πραγματοποιήσει αυτοψία όταν είχαν παρατηρηθεί τα κατολισθητικά φαινόμενα στην Κρύα Βρύση και ορισμένες περιοχές του Δήμου Μετεώρων, όπου κατέγραψαν τα όσα διαπιστώθηκαν καθώς και στην περιοχή των Μετεώρων.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Κολίτσας υπάρχουν βράχοι που έχουν πάρει κάποια κλίση ή με την πάροδο του χρόνου και την διάβρωση του εδάφους μπορεί να μετακινηθούν καθώς και με μια ισχυρή σεισμική δόνηση.
Κατόπιν της αυτοψίας συντάχθηκε μια τεχνική έκθεση η οποία παραδόθηκε στην Περιφέρεια και των Δήμο Μετεώρων και μάλιστα έχει πρωτοκολληθεί, προκειμένου να γίνει κάποιος προγραμματισμός για την λήψη των απαραίτητων μέτρων αλλά και των παρεμβάσεων ώστε σε κάθε περίπτωση να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες συνέπειες.
Καταλήγοντας ο κ. Κολίτσας επανέλαβε ότι δεν απαιτείται η δημιουργία κλίματος ανησυχίας και πανικού αλλά οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να ενεργήσουν αναλόγως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.