Τελευταίες Ειδήσεις

Επανεκκίνηση τον Απρίλιο! - Η έγκριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού από την Ε.Ε. φέρνει νωρίτερα το άνοιγμα του τουρισμού


Το σχέδιο της κυβέρνησης για να λειτουργήσει η τουριστική "βιομηχανία" μας με ασφάλεια. «Πράσινο φως» για να υποδεχθούμε τον επόμενο μήνα πολίτες από Ευρωπαϊκή Ενωση, ΗΠΑ, Βρετανία, Ισραήλ, Σερβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Με ποιο τρόπο θα γίνονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου, πώς θα λειτουργήσουν τα τουριστικά καταλύματα και σε ποιες περιοχές θα ανοίξουν ξενοδοχεία καραντίνας.


Την ταχύτερη δυνατή επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού με ασφάλεια σηματοδοτεί η υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση της πρότασης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη δημιουργία ενός πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού υγείας, που θα διευκολύνει σημαντικά τις μετακινήσεις εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, αίροντας τους περιορισμούς.


Το πιστοποιητικό, το οποίο θα βεβαιώνει ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19, έχει υποβληθεί σε αρνητικό τεστ ή έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό, ανοίγει τον δρόμο για ασφαλή ταξίδια χωρίς περιορισμούς εντός της Ε.Ε., αναθερμαίνοντας τις προσδοκίες των παραγόντων της εγχώριας τουριστικής αγοράς για την πορεία της φετινής σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.