Τελευταίες Ειδήσεις

Ρωγμές σε πολλά σπίτια στο Λογγά


Αρκετές ήταν οι ζημιές που προκάλεσε το χτύπημά του εγκέλαδου στην κοινότητα Λογγά του Δήμου Μετεώρων όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος της Σωκράτης Γκόγκος.

Την Πέμπτη έγινε ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Richter με επίκεντρο τη γνωστή περιοχή της Λάρισας. Γύρω στις 8:30 έγινε ένας δεύτερος μεγέθους 5,1 με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα από το χωριό μας προς το μέρος του φράγματος και Βορειοανατολικά.( κοντά στον υπέροχο καταρράκτη με την επωνυμία «κρεμαστός» για τους μυημένους).

Αυτός ο σεισμός προκάλεσε σχεδόν όλες τις ζημιές στο χωριό μας και ήταν αρκετές. Όλα σχεδόν τα σπίτια έχουν κάποιες ρωγμές άλλα μικρές και άλλα μεγαλύτερες. Κανένα όμως αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται κατεδαφιστέο. Προφανώς δεν είχαμε τραυματισμό ούτε κατάρρευση.
Το βράδυ μιλήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους. Είχαμε πυροσβεστικό όχημα για κάθε ενδεχόμενο. Μέχρι τις δύο μείναμε στην πλατεία. Το κρύο τσουχτερό ( - 2 ο Κελσίου ) μας ανάγκασε να ξεπεράσουμε το φόβο μας και να μπούμε στα σπίτια. Λίγοι ξενύχτησαν στα αυτοκίνητα.
Με το πρώτο φως άρχισε ο απολογισμός. Επισκέφτηκα όλα σχεδόν τα σπίτια για την πρώτη εικόνα. Σήμερα είχαμε μαζί μας το Δήμαρχο Θοδωρή Αλέκο, τους αντιδημάρχους Νικόλαο Φωλίνα και Στέφανο Θεοχάρη και από τ5η μεριά τις περιφέρειας το Γιάννη Μπουτίνα. Μαζί μας και ο πρόεδρος της ΤΚ. Μαυρελίου Νίκος Κλεισιάρης.
Ειδικό κλιμάκιο μηχανικών κατέγραψε τις ζημιές. Δόθηκε προτεραιότητα στα σπίτια που κατοικούνται τώρα. Δεν ήταν δυνατόν χρονικά να ελεγχθούν όλα τα σπίτια. Για τις εξελίξεις θα σας ενημερώνουμε.










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.