Τελευταίες Ειδήσεις

Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


 Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων, μέλος της Ο.Γ.Ε ,στο πλαίσιο δράσης για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

"ΣΠΑΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ-ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ  ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"

Δευτέρα 8 Μαρτη 2021, 6:00μ.μ. πλατεία Ρήγα Φεραίου

111 Χρόνια μετά την καθιέρωση της 8 ης Μάρτη ως παγκόσμιας μέρα της γυναίκας, η μέρα που αφιερώθηκε στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματα τους στην εργασία κ την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία, εκπέμπει ένα μήνυμα  που παραμένει τόσο ζωντανό όσο και επίκαιρο.

Η πανδημία στάθηκε αφορμή να ξεγυμνωθεί η αιτία της βαρβαρότητας που βιώνουμε. Ενώ η υγεία η δική μας και των οικογενειών μας λογίζεται ως κόστος από την κυβέρνηση κ την Ε.Ε., την ίδια στιγμή χαρίζονται εκατομμύρια στους κλινικάρχες, δισεκατομμύρια στις φαρμακευτικές ευκαιρίες.

Δεν θ’ αφήσουμε να μπουν τα δικαιώματα μας σε καραντίνα!

Ο αγώνας των εργατριών για δουλειά με δικαιώματα και ανθρώπινα ωράρια εργασίας, τον προηγούμενο αιώνα, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος, φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων και άνεργων γυναικών.

Δυναμώνουμε τη φωνή της αγωνιστικής διεκδίκησης για να μην φορτώσουν , η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι,  πάλι στις πλάτες μας της συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της διαχείρισης της πανδημίας.

Ετοιμάζουν νέα μέτρα για να χτυπήσουν τη συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση, γιατί μας θέλουν απομονωμένες, φοβισμένες.

Όσα μέτρα και να πάρουν δε θα καταστείλουν τους αγώνες μας!

Η κρατική  και εργοδοτική βία δέ θα μας κλείσει το στόμα.

Το θάρρος, ή αντοχή , η χειραφέτηση από τις κάθε είδους πιέσεις και βία που δέχονται οι γυναίκες στους εργασιακούς χώρους, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό μπορούν να ανθίσουν μόνο στο έδαφος της συλλογικότητας  και της αλληλεγγύης.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ως Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της Ο.Γ.Ε. απευθύνουμε στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, αγρότισσες, φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχους, μετανάστριες και πρόσφυγες , σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν είσαι μόνη!

Καλούμε  τα σωματεία και τους φορείς του Νομού να συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων –μέλος της ΟΓΕ για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας:


Τη Δευτέρα 8 Μαρτη 2021, 6:00μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

 

Τρίκαλα, 1/3/2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γνωρίζουμε την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και το Σύλλογο της περιοχής μας:

Σύλλογος  Γυναικών Ν. Τρικάλων (μέλος ΟΓΕ) - www.oge.gr e-mailoge.trikala@gmail.com

τηλ. επικοινωνίας 6936-857545, 6972-428885

 

 

 

 

 

--
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Μέλος της ΟΓΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.