Τελευταίες Ειδήσεις

Σεισμός 6 Ρίχτερ: Ταρακουνήθηκε ο νομός Τρικάλων και η μισή Ελλάδα-Πολλοί και ισχυροί οι μετασεισμοί…



Στις 12.16 έγινε ο μεγάλος σεισμός των 6 Ρίχτερ  στις 12:19 έγινε 4,9 στις 12,26 έγινε 4,1 και στις 12:34 είχαμε 4,9. Η πρώτη δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην περιοχή μας βγάζοντας τον κόσμο έντρομο έξω από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται μεταξύ Ελασσόνας και Τυρνάβου και είχε εστιακό βάθος 7 χιλιόμετρα με συνέπεια να προκληθούν ζημιές σε οικήματα και εκκλησίες ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Με επιφύλαξη αντιμετωπίζουν οι σεισμολόγοι την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην Ελασσόνα.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός πολύ ισχυρού μετασεισμού ίδιου μεγέθους με τον σημερινό των 6 ρίχτερ προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί. Μάλιστα ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία. Επίσης, πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός και να μείνει έξω από τα σπίτια του για κάποιες ώρες. Στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών μαζί με κλιμάκια μηχανικών ετοιμάζονται να μεταβούν στην περιοχή.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας ενώ παρατηρήθηκαν και κατολισθητικά φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.