Τελευταίες Ειδήσεις

Εύσημα για την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Καλαμπάκας


Τα συγχαρητήρια τους αλλά και τις ευχαριστίες προς τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας έδωσαν ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος-καταγόμενος από τον Αμάραντο Καλαμπάκας- κ. Παιδής και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής, ο Πρόεδρος του Επικουρικού Ταμείου Αρωγής της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδος-Εύβοιας κ. Κέλλας για την πρωτοβουλία τους να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και να τα παραδώσουν στους σεισμόπληκτους.

Πρόκειται για πράξη που καταδεικνύει την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο και δείχνει ότι η κοινωνία μας δεν είναι αδιάφορη, κάτι που δίνει ελπίδα για το μέλλον.

Σημειώνεται ότι η αντιπροσωπεία του σχολείου ξεναγήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Γιάννη Δραγατσίκη στον καταυλισμό του χωριού Βλαχογιάννι όπου και παραδόθηκαν τα είδη που συγκεντρώθηκαν αλλά και στην ευρύτερη περιοχή που χτυπήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό των 6,3 ρίχτερ.

Η εικόνα δείχνει το μέγεθος των συνεπειών και επί πλέον αυτά που βιώνουν οι πληγέντες 12 ημέρες μετά τον σεισμό που άλλαξε ξαφνικά τη ζωή τους.

Δρόμοι έχουν ανοίξει κυριολεκτικά στα δυο, σε μια ευθεία γραμμή που ξεκινά από την κορυφογραμμή που βλέπει πίσω της προς Καλαμπάκα και φθάνει μέχρι το Κουτσόχερο! ενώ κοιτάζοντας κανείς μέσα στο ρήγμα βλέπει με δέος ότι φθάνει πολύ βαθιά στα έγκατα της γης που συνεχίζει ακόμη να τρέμει.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγατσίκη το ρήγμα που προκάλεσε την μεγάλη δόνηση ήταν αχαρτογράφητο και οι επιστήμονες το παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή ενώ εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την μετασεισμική ακολουθία. 

Ανάλογες εικόνες καταστροφής αντικρίζει κανείς στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι, το Μεσοχώρι και το Δαμάσι όπου το γήπεδο της τοπικής ομάδας έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο καταυλισμό με σκηνές, τροχόσπιτα ενώ στην απέναντι πλευρά έχουν τοποθετηθεί οικίσκοι για να στεγάσουν τους σεισμόπληκτους.

Μάλιστα το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο Δαμάσι έφθασαν οι πρώτοι από τους 20 οικίσκους που προσέφερε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και το πούλμαν της ομάδας με αντιπροσωπεία επικεφαλής της οποίας ήταν ο Γενικός Διευθυντής κ. Καραϊσκάκης που παρέδωσαν στους πληγέντες και τον πλήρη εξοπλισμό των οικίσκων ενώ έδωσαν χαρά και στα μικρά παιδιά του Δαμασίου χαρίζοντάς τους μπάλες. 

Η στήριξη της Περιφέρειας, των φορέων, συλλόγων και απλών πολιτών είναι μεγάλη αλλά οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών ένα πράγμα ζητούν να μην τους ξεχάσουν οι αρμόδιοι και η πολιτεία...μόλις φύγουν και οι κάμερες από εκεί...









































Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.