Τελευταίες Ειδήσεις

Στην εντατική το αγοράκι που βρέθηκε σε βαρέλι, εμφάνισε παλμό μετά από 2,5 ώρες προσπάθειας γιατρών και νοσηλευτών


Στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση το τριών περίπου ετών αγοράκι που το απόγευμα, είχε μεταφερθεί στο ΚΥ Χάρακα μετά από πτώση του σε βαρέλι με νερό.


Στο Κέντρο Υγείας οι γιατροί, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, παρέλαβαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του, ωστόσο μετά από αδιάκοπη προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών, επί 2,5 ώρες, το παιδί εμφάνισε καρδιακό παλμό.


Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη είπε ότι «είναι από τις περιπτώσεις που η επιμονή και η πίστη των γιατρών του Κ.Υ και των διασωστών του ΕΚΑΒ, δείχνουν ότι μπορεί να γίνουν και «θαύματα». Μετά από 2,5 ώρες προσπάθειας κατά τις οποίες το παιδί δεν έδειχνε σημάδια ζωής, οι γιατροί πέραν των πρωτοκόλλων επέμειναν και τελικά όπως όλα δείχνουν -αν και το παιδί βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση- υπάρχει πιθανότητα να σωθεί».


Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή αναπνέει, χτυπάει η καρδιά του αλλά, όπως είναι φυσικό, τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν την πορεία της υγείας του.


Η οικογένειά του και όλοι όσοι παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη της υπόθεσης ελπίζουν σε ένα θαύμα και προσεύχονται διαρκώς να πάνε όλα καλά.


Τι προηγήθηκε


Ο γιατρός στο Κέντρο Υγείας Χάρακα κατέβαλε όλες του τις δυνάμεις για να σώσει το παιδάκι που είχε στα χέρια του, μέχρι τη στιγμή που ενημέρωσε την οικογένειά του ότι το αγοράκι είχε "σβήσει". Εκτυλίχτηκαν στιγμές αρχαίας τραγωδίας...


Στο σημείο κλήθηκε νεκροφόρα. Όμως, πριν παραληφθεί το παιδάκι, ο πατέρας του, που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έπρεπε να αποχαιρετήσει το γιο του, ζήτησε, με δάκρυα στα μάτια, από το γιατρό να κάνει μία ύστατη προσπάθεια.


Αυτές τις τραγικές στιγμές περιγράφει στο Cretalive συγγενικό πρόσωπο του παιδιού. Τότε, οι γιατροί είδαν αμυδρά κάποια σημάδια ζωής και το σκηνικό ανατράπηκε. Η ελπίδα διαδέχτηκε την απελπισία...


Η επόμενη στάση δεν ήταν το νεκροτομείο αλλά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου το παιδί δίνει την δική του μάχη.


"Το πρώτο θαύμα έγινε... Προσευχόμαστε να ολοκληρωθεί. Είναι κρίσιμη η κατάσταση. Έχουμε λάβει δεκάδες τηλεφωνήματα από ανθρώπους που μας στέλνουν την ενέργεια και την αγάπη τους. Προσευχόμαστε να σωθεί το παιδάκι μας", αναφέρει πρόσωπο από την οικογένεια του παιδιού.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.