Τελευταίες Ειδήσεις

Πώς θα γίνει η επίταξη 206 ιδιωτών γιατρών: Τα φύλλα πορείας, οι εξαιρέσεις και το αυτόφωρο


Στο ακραίο μέτρο της επιστράτευσης για ένα μήνα, προέβη τελικά το Υπουργείο Υγείας, μετά το αδιέξοδο, στο οποίο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ,με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων.


Της Αιμιλίας Σταθάκου

Ετσι λοιπόν σε 206 συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς κάτω των 60 ετών, με τις ειδικότητες παθολογίας, γενικής ιατρικής και πνευμονολογίας, θα επιδοθούν έως αύριο στις 7 το πρωί από αστυνομικούς, όπως προβλέπει η διαδικασία, φύλλα πορείας και αυτοί θα έχουν διορία 48 ωρών να παρουσιαστούν στο νοσοκομείο που θα αναγράφει το χαρτί.


Θα αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β' και θα έχουν και αμοιβή, η οποία θα καθοριστεί νομοθετικά.


Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πέραν του ωραρίου της υπηρεσίας τους, στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.


Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια, ενώ κινείται παράλληλα η διαδικασία του αυτοφώρου.


Οι εξαιρέσεις


Υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να εξαιρεθεί της επιστράτευσης. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν ο γιατρός επικαλεστεί σοβαρούς λόγους υγείας (σωματικής ή ψυχικής), γεγονός όμως που θα πρέπει να πιστοποιηθεί στη συνέχεια από αρμόδια υγειονομική επιτροπή.


Διχασμένος ο ιατρικός κλάδος


Πρέπει να πούμε ότι η απόφαση αυτή έχει διχάσει τον ιατρικό κόσμο.


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος  εξέδωσε μια ιδιαίτερη σκληρή ανακοίνωση, στην οποία καταλογίζει ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας για το σημερινό αδιέξοδο, ωστόσο οι ιατρικοί σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά διαφοροποιήθηκαν με ανακοινώσεις τους ,από το συλλογικό τους όργανο και κρατούν μια πιο ισορροπητική γραμμή.


Εξάπλωση το κορωνοϊού


Εξαπλώνεται ο ιός σε όλη τη χώρα. Μεγάλη τοπική έξαρση στη Μαλεσίνα έχουμε 12 νεκρού σε 19 ημέρες στη Μαλεσίνα μεταξύ των νεκρών 38 - 48 ετών και θυμίζουμε ότι η διασπορά ξεκίνησε από έναν γάμο.


Εμπόλεμη ζώνη τα νοσοκομεία


Τώρα εμπόλεμη κατάσταση επικράτησε και το σαββατοκύριακο, στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Οι γιατροί σε μεγάλα νοσοκομεία, όπως είναι ο Ευαγγελισμός και ο Ερυθρός Σταυρός, μιλάνε για εφιαλτικές εφημερίες .


Αρκεί να αναλογιστούμε ότι έχουν γίνει 940 εισαγωγές μέσα σε 48 ώρες, οι νοσηλευόμενοι στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν πλέον υπερβεί τους 4.900 και από αυτούς οι μισοί νοσηλεύονται στην Αττική ενώ οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τους 674 δοκιμάζοντας τις αντοχές και εξαντλώντας τις εφεδρείες του συστήματος.


Ασθενείς παραμένουν διασωληνομένοι εκτός ΜΕΘ ενώ η πίεση είναι ασφυκτική και στις απλές κλίνες-covid που  εξαντλούνται και δεν υπάρχει ούτε προσωπικό  να της υποστηρίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.