Τελευταίες Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Τα πρόσωπα της Επανάστασης του 1821» με την ΣΤ’ Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακή συνάντηση με τους συγγραφείς του παιδικού βιβλίου «Τα πρόσωπα της επανάστασης του 1821», κα Μαρκάκη Βασιλική και κ. Ζαμπακίδη Ζήνωνα. Η συνάντηση αυτή προγραμματίστηκε από τη Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας και συγκεκριμένα την ΣΤ’ τάξη. Οι μαθητές είχαν δανειστεί το βιβλίο με αποτέλεσμα να έρθουν στην συνάντηση «διαβασμένοι!».

Οι συγγραφείς πραγματοποίησαν μια σύντομη παρουσίαση αναφερόμενοι στην πολιορκία του Μεσολογγίου, εστίασαν σε συγκεκριμένες προσωπικότητες ηρώων, όπως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, λόγω της καταγωγής του από το Mαυρομμάτι Καρδίτσας, αλλά και ο Ανδρέας Μιαούλης και ο Λόρδος Βύρωνας. Επίσης, ένας εκ’ των μαθητών έκανε μια σύντομη μνεία στον πρώτο κυβερνήτη του νέου ελληνικού κράτους Ιωάννη Καποδίστρια.

Ενδιαφέρον είχε ότι συζητήθηκαν και προσωπικότητες που συνέβαλαν στην Ελληνική Επανάσταση και δεν είναι τόσο δημοφιλείς όπως η πρώτη κατάσκοπος στον Αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας Μαριγώ Ζαραφοπούλου. Τα παιδιά δεσμεύτηκαν ότι θα πραγματοποιήσουν εργασία και έρευνα για τους «αφανείς ήρωες» του 1821.

Στο τέλος της συνάντησης, οι μαθητές υπέβαλλαν ερωτήσεις στους συγγραφείς σχετικά με τον χρόνο που αφιέρωσαν στη σύνθεση του περιεχομένου του βιβλίου καθώς και τον τρόπο που εντόπισαν και συνέλεξαν τις πληροφορίες.

Ευχαριστούμε θερμά τον εκδοτικό οίκο Ψυχογιός, τους συγγραφείς και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας για την συνεργασία.







 

 

 

                                                                                          Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.