Τελευταίες Ειδήσεις

Λιανεμπόριο: Σχέδιο για άνοιγμα των καταστημάτων στις 16 Μαρτίου με SMS στο 13032



Με το βλέμμα στραμμένο στη 16η Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία εφόσον έχει αρχίσει να επιπεδώνεται η καμπύλη κρουσμάτων κορονοϊού και διασωληνωμένων, θεωρείται η πιο πιθανή για άνοιγμα καταστημάτων στο λιανεμπόριο, βρίσκονται κυβέρνηση και έμποροι.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως επιβεβαιώνουν στο ethnos.gr πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι τα εμπορικά καταστήματα να ανοίξουν κανονικά μετά τις 15 Μαρτίου -αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα- ώστε να έχει και νόημα η παράταση των εκπτώσεων έως το τέλος του μήνα. Στις προθέσεις είναι οι επισκέψεις στα καταστήματα να γίνονται χωρίς ραντεβού, αλλά με απόλυτη τήρηση των υπόλοιπων μέτρων προστασίας όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων.

Παράταση του lockdown για άλλες δυο εβδομάδες προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Ωστόσο για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχει υπάρξει οριστική απόφαση της επιτροπής επιδημιολόγων, η οποία θα έχει ανάψει το πράσινο φως για το επόμενο βήμα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όποτε και με όποιο τρόπο επανεκκινήσει η λειτουργία της αγοράς, για τους καταναλωτές θα είναι απαραίτητη η αποστολή γραπτού μηνύματος SMS στον νέο πενταψήφιο αριθμό, το 13032.

Ο συγκεκριμένος αριθμός μάλιστα είναι έτοιμος από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μπορεί κανείς να το διαπιστώσει από το γεγονός ότι ήδη και πριν την οριστική απόφαση και ανακοίνωση της κυβέρνησης για χρήση του, μπορεί να δέχεται γραπτά μηνύματα, όπως επεσήμανε σε σημερινές του δηλώσεις και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το SMS στο 13032, θα έχει χρονική διάρκεια τριών ωρών και σχεδιάζεται να μη δέχεται δεύτερο μήνυμα μετακίνησης εντός του ίδιου 24ώρου. Μαζί με το μήνυμα στο 13032 βέβαια θα εξακολουθήσει να υπάρχει η δυνατότητα της μετακίνησης με έγγραφη βεβαίωση, ενώ οι επισκέψεις στα καταστήματα θα υπόκεινται στους βασικούς κανόνες διασφάλισης της μη διασποράς του κορονοιού. Κατά συνέπεια θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ενώ σε κάθε κατάστημα θα μπορεί να βρίσκεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ. Επιπλέον θα συνεχίσει κανονικά η λειτουργία του αριθμού 13033, στον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να συνεχίζουν να αποστέλλουν γραπτά μηνύματα για τη μετακίνησή τους για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης με τον κωδικό 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.