Τελευταίες Ειδήσεις

Διαμαρτυρία υγειονομικών στα Τρίκαλα: Μαζικές προσλήψεις και άμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων στην υγείαΣε νέα διαμαρτυρία με στάση εργασίας έξω από το ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, προχώρησαν το πρωί της Τρίτης οι νοσοκομειακοί γιατροί και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, διεκδικώντας μια σειρά αιτημάτων όπως το να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις στον τομέα της υγείας και να υπάρξει άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, που απασχολούνται με συμβάσεις.


Όπως δήλωσαν  ο Πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Τρικάλων Βάιος Τάσιος και η ειδικευόμενη γιατρός του ΓΝΤρικάλων και αναπληρωτής Γ.Γ. της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ. ΝΤΧριστίνα Τσιαμάντα, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας χρειάζονται επειγόντως προσωπικό, ώστε να προχωρήσει η απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα η διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού, απαιτείται αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τα κρούσματα Covid-19 στους υγειονομικούς να καταγράφονται ως επαγγελματική ασθένεια.


Παράλληλα αναφέρθηκε πως πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα από το Υπουργείο Υγείας, οι διώξεις του υγειονομικού προσωπικού που ασθένησε κατά την διάρκεια της μάχης κατά του Covid-19.


Έξω από τον χώρο του νοσοκομείου έγινε συγκέντρωση εκπροσώπων φορέων και σωματείων, που εξέφρασαν για άλλη μια φορά την συμπαράσταση τους στον αγώνα των υγειονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.