Τελευταίες Ειδήσεις

Δήμος Μετεώρων-Υπενθύμιση για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού


Ο Δήμος Μετεώρων αφουγκραζόμενος ότι το κύμα της πανδημίας COVID 19 είναι σε πλήρη εξέλιξη, να μαστίζει ολόκληρο τον πλανήτη, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να παρουσιάζει εκθετική αύξηση θέλοντας για ακόμη μία φορά να ενημερώσει και να υπενθυμίσει στους δημότες του τα κάτωθι μέτρα προστασίας. Έτσι:

-         Το πρώτο και σημαντικότερο από αυτά είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους σε ολόκληρη την επικράτεια.

     Γιατί η μάσκα σε συνδυασμό με την τήρηση αποστάσεων αποτελεί    αυτή τη στιγμή το καλύτερο μέσο προστασίας που έχουμε στη διάθεσή μας. Είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Γιατί αν όλοι φοράμε μάσκα και τη φοράμε σωστά, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι απειροελάχιστη.

-Η συστηματική πλύση των χεριών μας.

-         Αυστηρή τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας.

-         Κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις.

-         Προσοχή στις μετακινήσεις των δημοτών.

-         Προστασία των ευάλωτων ομάδων.

     Έρχεται πάλι λοιπόν η σημασία της ατομικής ευθύνης, η προσπάθεια όλων μας και αλλά και καθενός ξεχωριστά να τηρήσουμε με μεγάλη προσοχή τις οδηγίες για την πρόληψη της μεταδοτικότητας, καθώς οι γοργοί ρυθμοί ροής της επιβάλλουν να κινούμαστε με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και δεν μπορούμε να μένουμε στατικοί.

      Θα χρειαστεί να δείξουμε μια εξαιρετικά σπαρτιατική πειθαρχία, ιδιαίτερα τώρα. Στο χέρι μας είναι να το καταφέρουμε και για αυτό πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι σε μια υγιεινή συμπεριφορά με απλούς κανόνες που αφορούν την απόσταση, την υγιεινή των χεριών και την αναπνευστική υγιεινή. Αυτή τη συμπεριφορά με αίσθημα ευθύνης πρέπει, κατά κάποιο τρόπο, να την επιβάλλουμε και να την υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας όταν ξεχνιόμαστε. Ο ιός είναι εδώ, είναι αόρατος και επικίνδυνος για την ζωή όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.