Τελευταίες Ειδήσεις

Κορονοϊός: Τρομάζει η διασπορά των μεταλλάξεων στην Ελλάδα - Αύξηση στα παιδιά



Μέρα με την ημέρα αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων που συνδέονται με μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.


«Πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν τα όλα και αυξανόμενα δείγματα των μεταλλάξεων του ιού στη χώρα μας. Μόνο χθες, εντοπίστηκαν 114 στην Αττική, 10 στη Θεσσαλονίκη, 16 σε Κοζάνη και Λασίθι, 9 στο Ηράκλειο και 1 στα Ιωάννινα.


Η βρετανική μετάλλαξη είναι αυτή που κυριαρχεί, ωστόσο στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός, καθώς έχουν εντοπιστεί συνολικά 6 δείγματα με αυτή της νοτίου Αφρικής.


Τρομάζουν οι μεταλλάξεις


Το βρετανικό στέλεχος φαίνεται ότι κυκλοφορεί πλέον στην κοινότητα, ενώ η μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής είναι ακόμη πιο μεταδοτική.


Οι ειδικοί μελετούν τα στοιχεία για να δουν αν τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία οφείλονται στην βρετανική μετάλλαξη, καθώς μέσα σε μια εβδομάδα υπάρχει διπλασιασμός των μολύνσεων στα παιδιά.


Συγκεκριμένα, στο τέλος του μήνα το 10% των κρουσμάτων αντιστοιχούσε στις ηλικίες 0 – 17 ετών, ενώ μια εβδομάδα αργότερα τα περιστατικά διπλασιάστηκαν.


Κορονοϊός: Τι ισχύει για παιδιά που νοσούν με μεταλλαγμένο στέλεχος;


Αγωνία στην Καλλιθέα


Περισσότερα από 65 κρούσματα έδωσαν οι ιχνηλατήσεις, μετά τα πρώτα κρούσματα στο πρότυπο νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα. Αναμένονται τα αποτελέσματα άλλων 170 τεστ, ενώ κλειστά έμειναν δυο σχολεία της περιοχής.


Τα παιδιά είναι όλα ασυμπωματικά, ενώ πολλοί γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία.


Αύριο στην Καλλιθέα για γίνουν τεστ από τον ΕΟΔΥ για να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς στις γειτονιές του δήμου.


Κεραμέως: Δεν έχει προκύψει πως η λειτουργία των σχολείων συντελεί στην εξάπλωση της πανδημίας




Η απάντηση του Νηπιοτροφείου Καλλιθέας για τα δεκάδες κρούσματα κορονοιού


Κορονοϊός: Συναγερμός για τις μεταλλάξεις και ανησυχία για τα κρούσματα σε σχολεία - SOS για τις εισαγωγές


 Κρούσματα, μεταλλάξεις και συνωστισμός θέτουν σε συναγερμό τους επιστήμονες

 

Καλπάζει το τρίτο κύμα της πανδημίας με τα κυβερνητικά στελέχη να παραδέχονται ότι ότι ο ιός σπάει κάθε φράγμα μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση σε διάφορες περιοχές της χώρας κια τους ειδικούς από την άλλη να μιλούν ακόμη και για την ανάγκη ενός γενικευμένου lockdown 3 εβδομάδων. Στο επίκεντρο παραμένει η Αττική καθώς και σήμερα από 638 νεες μολύνσεις οι μισές καταγράφονται στο λεκανοπέδιο. Ανησυχητικά είναι και πάλι τα πρώτα επισημα στοιχεία για τις διαθέσιμες κλίνες covid και σε κλινικές κια στις μονάδες στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική σε συνδυασμό με τις εικόνες συνωστισμού του Σαββατοκύριακου έχουν τρομάξει τους ειδικούς και την κυβέρνηση καθώς αναμένεται μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας ενώ και ο νέος μεταλλαγμένος κορωνοϊός από την Μεγάλη Βρετανία πολλαπλασιάζεται στην χώρα με ταχύτατους ρυθμούς φτάνοντας μέχρι τώρα  τα 403 κρούσματα μέσα σε λίγες ημέρες. Σήμερα είχαμε 683 νέα κρούσματα 276 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι ενώ 25 έχασαν την ζωή τους.

 

Η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην κινητικότητα και τους περιορισμούς δεν φαίνεται να λειτουργεί καθώς τα στοιχεία που λαμβάνουν καθημερινά στα χέρια τους οι ειδικοί δείχνουν πως μπορεί σύντομα να χρειαστεί η επιβολή μιας γενικευμένης σκληρής καραντίνας τουλάχιστον  3 εβδομάδων.

 

Ήδη στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της Αττικής ο αριθμός των διαθέσιμων κρεβατιών μειώνεται καθημερινά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΕΟΔΗΝ, από τις 205 διαθέσιμες κλίνες ήδη οι 161 είναι κατειλημμένες. Στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ οι 65/84

 

Στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ έχει απομείνει μόνο μια ελεύθερη θέση. Το Σισμανόγλειο είναι γεμάτο ενώ χωρίς καμία θέση στην ΜΕΘ βρίσκεται και το νοσοκομείο Γεννηματάς. Μόνο 3 κρεβάτια ελεύθερα έχουν απομείνει στο Ασκληπιείο της Βούλας και 5 κρεβάτια στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο Θριάσιο. Στο Αττικό νοσοκομείο η κατάσταση είναι καλύτερη καθώς υπάρχουν ακομα 13 κλινες ελευθερες.

 

Λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται συνεχίζεται και η συζήτηση για το εάν δημοτικά και γυμνάσια θα πρέπει να λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Οι βόλτες στις παραλίες ,τις πλατιές και τα πάρκα έχουν προβληματίσει τους ειδικούς καθώς παρα το μειωμένο ωράριο κυκλοφορίας το σαββατοκύριακο παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού. Η επιλογή του περιορισμού των sms έπεσε στο τραπέζι ως σκέψη εδώ και καιρό αλλά θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να εφαρμοστεί.

 

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς θα υπάρξει και επιδείνωση του καιρού κάτι που θα ευνοήσει και άλλο την μετάδοση του κορωνοϊού.

 

Στα όρια του γενικού lockdown η Αττική 

Τα δεδομένα για την Αττική είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά, στην κυβέρνηση ξορκίζουν ενα νέο γενικευμένο lockdown καθώς κάθε μήνας στοιχίζει 3 δισ. ωστόσο δεν μπορούν και να το αποκλείσουν…

 

Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για το λεκανοπέδιο γιατί αυτή τη βδομάδα, αν τα κρούσματα συνεχίσουν να υαξάνονται δεν αποκλείεται να δούμε νέα μέτρα ακόμα και την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Αυτό θα συνεχιστεί για τον επόμενο  1,5 μήνα.

 

Το γενικευμένο lockdown είναι στο τραπέζι, κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν το αποκλείει, και μάλιστα αυτό θα γίνει ακαριαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.