Τελευταίες Ειδήσεις

«Υλικοτεχνική υποδομή της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.».


Ολοκληρώνοντας ουσιαστικά την πρώτη φάση των εξαγγελθέντων και πραγματοποιηθέντων απεργιακών κινητοποιήσεων της Υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρουράς στον χώρο των καταστημάτων κράτησης, μεταξύ των εξόχως σημαντικών αιτημάτων είναι η αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας.

Και αυτό γιατί, σχεδόν την επόμενη ημέρα των εκλογών οι βασικές εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν για αναβάθμιση του εξοπλισμού και θωράκιση των καταστημάτων κράτησης. Μόνο που οι εξαγγελίες αυτές αποτέλεσαν από την πρώτη κιόλας στιγμή μέχρι και σήμερα δυστυχώς, σχέδια επί χάρτου.

Η πραγματική κατάσταση στα Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. όλης της χώρας, πέρα από τις υπουργικές εξαγγελίες, είναι η εικόνα της πλήρους απαξίωσης και της εγκατάλειψης των υλικοτεχνικών υποδομών της Υπηρεσίας μας. Τα τεράστια εμπόδια, οι δυσκολίες από τις καθημερινές συνθήκες εργασίας των Εξωτερικών Φρουρών εξακολουθούν να αποτελούν μία «ακανθώδη» πραγματικότητα. Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να αδιαφορεί πλήρως για την πραγματικότητα αυτή.

Μια τέτοια στάση, είναι αναγκαίο από μέρους μας να συνοδευτεί με την ανάδειξη των υλικοτεχνικών προβλημάτων που υπάρχουν και που αποδεικνύουν την αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής.

Προς επίρρωση μιας πραγματικά «παρατημένης» στο έλεος της Υπηρεσίας, σας κοινοποιούμε ένα μικρό δείγμα της παρούσας υλικοτεχνικής υποδομής των Τμημάτων Εξωτερικής Φρούρησης των καταστημάτων κράτησης, εν έτη 2021, που ουσιαστικά αποτελεί και αντιπροσωπευτικό δείγμα του σημερινού επιπέδου της ασφάλειας των καταστημάτων κράτησης.

 

Συνημμένα (046.1): Φωτογραφικό υλικό από τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της Υπηρεσίας μας, που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια των καταστημάτων κράτησης, την καταστολή στάσεων και εξεγέρσεων, των μεταγωγών και της φρούρησης κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα και δικαστήρια καθώς και με την εποχούμενη περιπολία πέριξ των καταστημάτων κράτησης.

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ   Δ. Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   

    Κωστίκας Γεώργιος                                                                           Στιβακτάκης Γεώργιος

        6972.775381                                                                                            6972.130031

 


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.