Τελευταίες Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας


Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο απολογισμός των πεπραγμένων του περασμένου έτους και ο καθορισμών, τόσο μακροπρόθεσμων όσο και βραχυπρόθεσμων στόχων για τη τρέχουσα χρονιά.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το έτος 2020 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, με πολλές αναταράξεις σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο. Η εμφάνιση του Κορονοιού και η επιβολή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, άλλαξε τον τρόπο ζωής και τη καθημερινότητα όλων. Φυσικά η λειτουργία της Βιβλιοθήκης δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη, γεγονός που αντανακλάται στη συνολική εικόνα των δραστηριοτήτων της.

Το πρώτο σκέλος της συνάντησης περιελάμβανε θέματα που αφορούσαν την άμεση προσαρμογή της Βιβλιοθήκης στα νέα δεδομένα που επέβαλλε η εξάπλωση της πανδημίας, τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν, ώστε να συνεχιστούν τα προγράμματα της Βιβλιοθήκης, χωρίς να επηρεαστεί η ομαλή ροή τους και ο βαθμός ανταπόκρισης του κοινού, ενώ στο δεύτερο σκέλος παρουσιάστηκαν οι στόχοι για το 2021. Ευοίωνο είναι το γεγονός ότι, εν μέσω καραντίνας, η Βιβλιοθήκη όχι μόνο διατήρησε την επαφή με τους αναγνώστες της, αλλά κατάφερε να προσεγγίσει κοινό από κάθε σημείο του Ελλαδικού χώρου. Με τη χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom και την τεχνολογία της οπτικής ίνας, που προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα σύνδεσης, ανέπτυξε το δίκτυο των επαφών της.

Επιπρόσθετα, επαναξιολογήθηκαν οι προτεραιότητες της Βιβλιοθήκης, ενώ η ανάπτυξη νέων συνεργασιών και η ενίσχυση της εξωστρέφειας αποτέλεσαν τον πυρήνα του σχεδιασμού των δράσεων για το 2021.

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, που απαρτίζεται από την Πρόεδρο της Βιβλιοθήκης, κα Κατερίνα Δημουλα, τον Αντιπρόεδρο κ. Απόστολο Ηλιόπουλο, την κα. Connie Mourtoupalas, Πολιτιστική Ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στις ΗΠΑ, τον συγγραφέα κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλο, καθώς και από εκπροσώπους του Δήμου Μετεώρων και της εκπαιδευτικής κοινότητας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την πορεία της Βιβλιοθήκης, ενώ κατέθεσαν τις ιδέες και τις συμβουλές τους για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ανάπτυξη νέων.

 

                                                                                            Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.