Τελευταίες Ειδήσεις

Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Χαραλάμπους στην Καλαμπάκα


Με την δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια κλήρος και πιστοί υποδέχτηκαν το απόγευμα της Τρίτης την Τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους καθώς το  Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής του Αγίου Στεφάνου, θεία εμπνεύσει, αποφάσισε να μεταφερθεί για τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία η τιμία κάρα του Αγίου Χαραλάμπους, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, προκειμένου να τελεσθεί η εορτή του Αγίου,στην πόλη της Καλαμπάκας και έτσι να δοθεί η ευκαιρία όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί να μετέχουν αυτής της μεγάλης ευλογίας να προσκυνήσουν την τιμία και θαυματουργό Κάρα του Αγίου, το ιερότατον αυτό και πάνσεπτο κειμήλιο της Ορθοδοξίας.

 Της υποδοχής προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων ενώ το παρόν τους έδωσαν ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Αλέκος και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και των λοιπών τοπικών αρχών και φορέων αλλά και πλήθος πιστών που συνέρρευσαν να προσκυνήσουν την χάρη του Αγίου.

Αρχικά τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και στη συνέχεια εψάλει ειδική Παράκληση προς τον Άγιο για τα λοιμώδη νοσήματα και μέχρι τις 9 το βράδυ θα πραγματοποιείται το προσκύνημα.


Κατόπιν η τιμία κάρα δια του Μητροπολιτικού αυτοκινήτου, θα περιέλεθει την πόλη της Καλαμπάκας προς αγιασμόν και ευλογίαν των κατοίκων αυτής.


Αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, κυρία ημέρα της εορτής του Αγίου, θα τελεσθεί η Αρχιερατική πανηγυρική θεία Λειτουργία.


Στις 11.30 π.μ. θα ψαλεί η Παράκληση προς τον Άγιο και ακολούθως η τιμία Κάρα θα αναχωρήσει για να επιστρέψει στη Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου όπου φυλάσσεται και όπου κάθε πιστός θα έχει τη δυνατότητα να την προσκυνήσει.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.