Τελευταίες Ειδήσεις

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Μήδεια»: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας - Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός


Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και των συνεπειών της. Εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με τους δρόμους στους οποίους έχει αποφασιστεί διακοπή της κυκλοφορίας αλλά και για το πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.


Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας άνοιξε σήμερα στις 13:00 και έκλεισε στις 19:00. Πλέον, η Εθνική είναι κλειστή από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι και τη Λαμία και η απαγόρευση της κυκλοφορίας εκεί θα παραμείνει σε ισχύ ως τις 7:00 το πρωί.


Το πυκνό χιόνι που πέφτει σε όλη την Αττική, έγινε αιτία να κλείσουν δρόμοι και από την πλευρά του Υμηττού. Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Αλίμου- Κατεχάκη από το ύψος της οδού Πίνδου έως την πλατεία της Ηλιούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Επίσης διακόπηκε η κυκλοφορία στην Λ. Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του γηπέδου του Εθνικού Αστέρα.


Επί ποδός δήμοι και Πολιτική Προστασία


Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες των δήμων της Αττικής, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που δημιουργεί η επέλαση της «Μήδειας». Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των δήμων είναι σε ετοιμότητα, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, σφοδρότερο από το προηγούμενο.


Στον δήμο Διονύσου υπάρχουν περιοχές που βρίσκονται χωρίς ρεύμα και η δημοτική Αρχή έχει κινητοποιηθεί, προκειμένου οι βλάβες να αποκατασταθούν από τα συνεργεία της ΔΕΗ. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης οφείλεται κυρίως σε δέντρα, που δεν αντέχουν από το βάρος του χιονιού και πέφτουν ή γέρνουν και προκαλούν πρόβλημα σε καλώδια.


«Είναι μια δύσκολη κατάσταση και καταβάλουμε κάθε προσπάθεια», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης και εξηγεί: «Το καλό ήταν ότι καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Και το κεντρικό οδικό δίκτυο, με τη συνδρομή της Περιφέρειας, και το δευτερεύον. Το κακό είναι ότι υπήρξε πτώση πολλών δέντρων. Οι αναφορές που έχουμε κάνουν λόγο για περισσότερα από 250 δέντρα, τα οποία έκοψαν καλώδια της ηλεκτροδότησης κι έτσι κάποιες περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Είναι σοβαρό το πρόβλημα, γιατί αυτήν τη στιγμή είναι εκατοντάδες οι οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα και κινδυνεύουν να μείνουν έτσι όλη τη νύχτα. Τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς για να επανέλθει το ρεύμα σε αυτές τις περιοχές και μου έχουν υποσχεθεί ότι θα το αποκαταστήσουν. Σίγουρα θα είναι μια δύσκολη νύχτα αυτή που έρχεται, θα είναι δύσκολες οι συνθήκες το επόμενο διήμερο, όμως όλος ο μηχανισμός βρίσκεται στον δρόμο και τα κλιμάκια του δήμου επιχειρούν ασταμάτητα».


Σχετικά με ανθρώπους που ζουν μόνοι και απομονωμένοι σε διάφορα σημεία του Διονύσου, ο κ. Καλαφατέλης τόνισε: «Οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων γνωρίζουν αυτές τις περιπτώσεις και υπάρχει η σχετική μέριμνα για ό,τι χρειαστούν».


Η πτώση των δέντρων είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι δήμοι της βόρειας Αττικής, αλλά και των βόρειων προαστίων της Αθήνας, όπως στον Δήμο Αμαρουσίου και στον Δήμο Πεντέλης, όμως και εκεί τα μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς, ώστε να μην προκύψουν μεγαλύτερα προβλήματα. Το ίδιο και στον Δήμο Μαραθώνα, όπου η προσοχή έχει στραφεί κυρίως στην περιοχή του Βαρνάβα, καθώς υπάρχει πυκνή χιονόπτωση και μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σέργιος Τσίρκας, τόνισε ότι: «Θα είμαστε στο πόδι όλη τη νύχτα, για ό,τι χρειαστεί».


Ανάλογη η κατάσταση και στην άλλη πλευρά της Αττικής, στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας. Το χιόνι είναι πυκνό κυρίως στα Βίλια, ωστόσο οι κεντρικοί δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, ενώ η δημοτική Αρχή για λόγους ασφαλείας, έκλεισε από μόνη της τον δρόμο που πηγαίνει προς το καταφύγιο του Κιθαιρώνα και προς το Κρύο Πηγάδι, στο ύψος του Αγίου Γεωργίου.


«Τα εκχιονιστικά βρίσκονται στον δρόμο και οι άνθρωποι του δήμου θα εργαστούν όλη τη νύχτα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κολοβέντζος και προσθέτει: «Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό και το πρωί θα ασχοληθούμε με τους μικρότερους δρόμους, που πιθανώς να έχουν κλείσει. Είμαστε εφοδιασμένοι με αλάτι και όπου παρουσιαστεί πρόβλημα θα σπεύσουμε αμέσως. Τουλάχιστον φέτος δεν έχει προκύψει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση, καθώς πέρυσι με τη χιονόπτωση υπήρξαν περιοχές που έμειναν πέντε ημέρες χωρίς ρεύμα».


Πιο ήσυχα τα πράγματα δείχνουν στο νότιο κομμάτι της Αττικής, παρ' όλο που και εκεί υπάρχει χιονόπτωση και επίσης οι δήμοι ετοιμάζονται για μια δύσκολη νύχτα. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς τόνισε: «Ουσιαστικά προβλήματα δεν παρουσιάστηκαν, αν και το ορεινό κομμάτι του δήμου δέχθηκε πίεση. Τα μηχανήματα ρίχνουν συνεχώς αλάτι και θα επιχειρούμε όλη τη νύχτα, ώστε να κρατήσουμε ανοιχτούς τους δρόμους. 'Αλλωστε, ανεξάρτητα από το αν θα πέσει χιόνι ή όχι, ο πάγος είναι πάντα επικίνδυνος και χρειάζεται προσοχή. Θα είμαστε επί ποδός όλη τη νύχτα».


Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Μήδεια» βρίσκεται η χώρα με τον κρατικό μηχανισμό να είναι επί ποδός.


Λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με τους δρόμους όπου έχει αποφασιστεί διακοπή της κυκλοφορίας αλλά και για το πού χρειάζεται αντιολισθητικές αλυσίδες.


Αναλυτικά:


ΑΤΤΙΚΗ


- Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων « Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.


- Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.


- Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


- Περιφ. οδός Πεντέλης - Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».- Ε.Ο. Ε


λευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.


- Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.


- Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).


- Επ. Οδός Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.


- Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επαρχιακής οδού Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.


- Επί της οδού Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της ταβέρνας Λεωνίδας προς Ιπποκράτειο πολιτεία.


Υπενθυμίζεται ότι κλειστή θα παραμείνει η λεωφόρος Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα για τα φορτηγά.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ


Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Εθ. Ο. 53 Αλεξ/πολης – Αισύμης – Μικρού Δερείου, και στις δυο (2) κατευθύνσεις κυκλοφορίας από τον οικισμό Αισύμης εως και τον οικισμό Μεγάλου Δερείου, (68,4χλμ).


Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ


Απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων ΕΠ.ΟΔ. Δράμας - Σιδηρονέρου από το 13ο χλμ. εως το 42ο χλμ. (Σιδηρόνερο).


Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ


Διακοπή κυκλοφορίας:


Από Δράνια προς Κάρδαμο Κύμη


Από Οργάνη προς Άνω Βυρσίνη


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Δ.Α ΣΕΡΡΩΝ


Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α25) Λαγκαδάς-Σέρρες-Προμαχώνας, με κατεύθυνση προς Λαγκαδά από χ/θ 95+500 έως χ/θ 33+000 (ανισόπεδος κόμβος Ριζιανών).


Δ.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, από το 54ο έως το 85ο χλμ , της παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω. Ταξιάρχη).


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ


Διακοπή κυκλοφορίας.


- 13ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Αμπελώνα – Δελερίων (από την 08.30 ώρα της 12-01-2021, λόγω υπερχείλισης υδάτων ποταμού «Τιταρησίου»).


- Επ. Ο. Μεσαγγάλων – Καστρί Λουτρού Δήμου Τεμπών.


- Επ. Ο. Καλλιπεύκης – Παλ. Παντελεήμονα.


- Επ. Ο. Καρύτσας – Σπηλιάς (μέσω Αριόπρυνου).


Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


- Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επ.Ο. Χανίων-Κισσού, από τη διασταύρωση του χ/κ «Αγριόλευκες Πηλίου» μέχρι τη διασταύρωση με την Επ.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (κάτω κλάδος) στον Κισσό Μαγνησίας.


- Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Βόλου –Ζαγοράς (κ. κλάδος) από τη χ/θ 30+720 (διασταύρωση προς Αργαλαστής) μέχρι τη χ/θ 43+330 (διασταύρωση προς Λαμπινού) του Δήμου Ν. Πηλίου λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (χιονόπτωση) από σήμερα 15/02/2021 (Δευτέρα) και ώρα 10:00 και μέχρι την ύφεση των φαινομένων.


- Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επ.Ο. Πλατανιά-Κατηγιώργη (θέση Καταβόθρα) του Δήμου Νοτίου Πηλίου λόγω πτώσης δέντρων από 16.00 ώρα της 14-02-2021.


- Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Μηλεών από τη διασταύρωση της με την Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (κ. κλάδος) στη χ/θ 20+550 και μέχρι την εκ νέου διασταύρωση της με την Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (κ. κλάδος) στη χ/θ 37+540 (θέση Χορεύτρα) του Δήμου Νοτίου Πηλίου συνέπεια δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη περιοχή (χιονόπτωση) από σήμερα 15/02/2021 (Δευτέρα) και ώρα 09:00 και μέχρι την ύφεση των φαινομένων.


Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ


- Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων από την 22.00 ώρα της 13-02-2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση - παγετός) που επικρατούν στις περιοχές:


- Επ. Ο. Πύλης – Μεσοχώρας, από το 4ο – 55ο χλμ, (Δ/ση Πύλης – Μεσοχώρας).


- Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων από 21:00΄ ώρα της Κυριακής 14/02/2021 μέχρι την ύφεση της κακοκαιρίας και την εξασθένηση των καιρικών φαινομένων, όλων των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κ.λπ.) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας στο κάτωθι οδικό δικτύου περιοχών ευθύνης μας.


- Όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή ελαστικά ειδικού τύπου (και καθ΄ υπόδειξη των αστυνομικών – τροχονόμων), στο σύνολο του Επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου ορεινών και ημιορεινών περιοχών (Τ.Κ., Δ.Δ., Δ.Ε.) των Δήμων Μετεώρων και Πύλης και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.


Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


- Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65) από τη Χ.Θ.47,500 έως και την Χ.Θ.104,000 και στον οδικό άξονα της Ε.Ο. Ν. Μοναστηρίου- Καρδίτσας –Τρικάλων, ήτοι από αφετηρία – έναρξη χιλιομετρικής θέσης μέχρι όρια Νομού Τρικάλων (σε όλο το μήκος της).


Τ.Κ. Μεσοβουνίου – Αργιθέας Καρδίτσας (ύψος γέφυρας συνοικισμού Ζερβό) (από την 21.00 ώρα της


11-01-2021 λόγω υπερχείλισης υδάτων ποταμού «Λαγκαδιώτη»).


- Επ. Ο. Μουζακίου – Ανθοχωρίου (από την 17.00 ώρα της 12-01-2021 λόγω υπερχείλισης υδάτων ρέματος).


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Δ.Α. ΒΟΙΩΤΙΑΣ


- Επ. οδός Αράχοβας – Χ/K Παρνασσού, από 14,500 χ/θ έως θέση Κελάρια του Χ.Κ. Παρνασσού. (Από ώρα 07:00 της 14-02-2021).


- Επ. οδός Νεοχωρακίου - Φυλής (Διασταύρωση Οινόης - Μαγούλας έως όρια με Αττική) (Από ώρα 13:00 της 14-02-2021).


Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ


Εθ. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 16η χ/θ έως 42η χ/θ (Από ώρα 03:00 της 15-02-2021)


Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Επ. Ο. Αμφίκλειας – Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, από 1η έως 17η χ/θ (Από ώρα 04:40 της 14-02-2021)


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Επ. Ο. Σχίνου-Πεντάκορφου, ένεκα παγετού, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.


ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ


Δ.Α Αλεξανδρούπολης


Λοιπό επαρχιακό δίκτυο Ν. Σαμοθράκης


ορεινός όγκος δημου Σουφλίου


Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ


Επ. Οδ. Δράμας- Σιδηρονέρου από το 13ο χλμ. έως το 42ο χλμ. (Σιδηρόνερο)


Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ορεστιάδας


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Δ.Α ΗΜΑΘΙΑΣ


- Π.Ε.Ο. Θεσ/νικης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από Χ/Θ 76+000 μέχρι όρια με Ν. Κοζάνης Χ/Θ 84+000


- Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου από Χ/Θ 14+200 μέχρι Χ/Θ 26+600 (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου).


- Επ. Ο. Νάουσας – Σελίου, από το 2ο - 17ο χλμ, (Χ/Κ Σελλίου)


- Επ. Ο. Νάουσας – 3/5 Πηγαδίων, από το 3ο χλμ έως 17ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο 3/5 Πηγαδίων).


- 2ο χλμ της Δημοτικής Οδού Νάουσας – Αρκοχωρίου


- 3ο χλμ. της Δημοτικής Οδού Νάουσας – Ροδοχωρίου


- Λοιπό οδικό δίκτυο εδαφικής αρμοδιότητας Α.Τ. Νάουσας (Δήμος Νάουσας)


- Λοιπό οδικό δίκτυο (πλην Εγνατίας οδού) εδαφικής αρμοδιότητας Τ.Τ. Βέροιας (Δήμος Βέροιας)


Δ.Α ΚΙΛΚΙΣ


- Επ.Ο. Γουμένισσας-Ομαλού 4ο χλμ


- Επ.Ο. Γουμένισσας-Λιβαδειων, 4ο χλμ


- Επ.Ο. Γουμενισσας-Καρπης, 1ο χλμ


- Επ.Ο. οδός Πλάγια-Σκρα


Δ.Α ΠΕΛΛΑΣ


Επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Έδεσσας


Δ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ


Επ.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας, από 17 χ/θ έως 44 χ/θ (Π.Ε. Λάρισας).


Δ.Α ΣΕΡΡΩΝ


- Eπ.Ο. Σερρών-Χρυσοπηγής-Ορεινής του Δήμου Σερρών


- Επ.Ο. Σερρών-Ελαιώνα- Άνω Βροντούς του Δήμου Σερρών


- Επ.Ο. Σερρών-Λαϊλιάς (χιονοδρομικό κέντρο)


- Οδικό Δίκτυο τοπικών κοινοτήτων Καπνόφυτου, Αχλαδοχωρίου, Καρυδοχωρίου του Δήμου Σιντικής.


Δ.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


- Δασική Οδός Παλαιόχωρας - Ταξιάρχη.


- Δασική Οδός Πολυγύρου – Ταξιάρχη, (μέσω Τσουκαλά).


- Από το 80ο έως το 93Ο χλμ της Εθ. Ο. Θεσσαλονίκης- Ιερισσού (Κερασιά).


- Επ.Ο. Βάβδου-Σημάντρων.


- Δασική οδός Βραστάμων – Ταξιάρχη.


- Δημοτικά διαμερίσματα Ταξιάρχη- Βάβδου – Σανών – Δουπιών – Πολυγύρου –Παλιοκάστρου.


- Επ.Ο. Σανών – Δουμπιών (από το 53,5ο χλμ της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού έως τα Δουμπιά).


- Διασταύρωση Βάβδου (45ο χλμ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου με κατεύθυνση προς Βάβδο) έως την Βάβδο.


- Επ. Ο. Νεοχωρίου – Βαρβάρας


- Επ. Ο. Αρναίας –Στανού.


- Επ. Ο. Παλαιοχωρίου – Αγ. Νικολάου, από 1Ο έως το 10Ο χλμ.


- Επ. Ο. Πολυγύρου-Ιερισσού Χαλκιδικής (θέση «πλατανόρεμα» έως θέση «γύφτισσα»), από 39ο – 50ο χλμ.


- Επί της Επ. Ο. Μεταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής.


- Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη). 54ο έως το 85ο χλμ.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


- Ε.Ο. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βίγλας.


- Ε.Ο. Κοζάνης – Ιωαννίνων, από 96,5ο χλμ έως 113,4ο χλμ.


- Επ.Ο. Καστοριάς – Αμυνταίου, από 22ο χλμ έως 35ο χλμ.


- Σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο. (από 00:30΄/ 15-2-2021)


Δ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ


Σε όλο το Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό δίκτυο, πλην της Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας.


Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Σε όλο το οδικό δίκτυο.


- 6ο έως 52ο χλμ. Ε.Ο. Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας).


- Επ. οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 16ο έως 30ο χλμ.


- Επ. Οδού Αετού – Νυμφαίου, από το 1ο έως 12ο χλμ.


- Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Αμυνταίου.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ


- Επ. Ο. Πυργετού – Κρανιάς Τεμπών.


- Επ. Ο. Ανατολής – Μεγαλόβρυσου Αγιάς.


- Επ. Ο. Σκλήθρου – Καλαμακίου Αγιάς, από Τ.Κ. Ελάφου έως Τ.Κ. Σκλήθρο.


- Επ. Ο. Στομίου – Καρίτσας Αγιάς.


- Επ. Ο. Τεμπών – Αμπελακίων.


- Επ. Ο. Ομολίου – Παλαιοπύργου.


- Επ. Ο. Συκουρίου – Σπηλιάς.


- Επ. Ο. Γόννων – Καλλιπεύκης, από το 7ο χλμ.


Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


- Επ. Ο. Βόλου – Καναλίων-Κεραμιδίου – Βένετου – Καμαρίου , από 15η χ/θ.


- Επ. Ο. Λαύκος (προς Τρίκερι).


- Επ. Ο. Δέλτα Μηλεών (προς Μηλιές).


- Επ. Ο. Ανακασιά έως Καράβωμα.


- Επ. Ο. Κανάλια έως Κερασιά.


- Επ.Ο. Βόλου Ζαγοράς, από το 10ο χλμ.


- Επ. Ο. Αλμυρού – Ανάβρας, από 15η χ/θ.


- Επ. Ο. Αλμυρού – Κωφών, ΑΠΌ 3Ο χλμ.


- Επ. Ο. Αλμυρού – Κωκωτών, από 5ο χλμ.


- Επ. Ο. Αλμυρού – Βρύναινας, από 12οι χλμ.


Κύκλωμα Πηλίου - Κάτω Κλάδος: Χ/Θ 7+350)


- Επ. Ο. Αγριάς – Δράκειας – Χανίων.


Κύκλωμα Πηλίου - Κάτω Κλάδος: Χ/Θ 16+040)


- Επ.Ο. Άνω Γατζέας - Αγίου Γεωργίου.


(Κύκλωμα Πηλίου - Κάτω Κλάδος: Χ/Θ 20+550)


- Επ. Ο. Μηλέων – Βυζίτσα – Πινακάτες – Αγ. Γεώργιος Νηλείας - Αγ. Βλάσιος.


- Επ. Ο. Βόλου – Αργαλαστής (Κάτω Κλάδος), από Χ/Θ 30+720 “Διασταύρωση Αργαλαστής”, έως Αργαλαστή.


- Επ. Ο. Βόλου - Μακρινίτσας (μέσω Κουκουράβας).


Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Α.Τ. Μετεώρων & A.T. Πύλης η κίνηση των οχημάτων γίνετε με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.


Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Επ. Ο. Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα, μέσω Μορφοβουνίου από 10 χ/θ.


Επ. Ο. Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα, μέσω Καστανιάς από 14 χ/θ.


Επ. Ο. Καρδίτσας-Τσαρδακίου Λίμνης Πλαστήρα από 12 χ/θ.


Επ. Ο. Καρδίτσας-Λουτρά Σμοκόβου-Ρεντίνας, από 25 χ/θ.


Επ. Ο. Οδός Μουζακίου-Άρτας


Επ. Ο. Οδός Μουζακίου-Στεφανιάδας.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ


Δ.Α. ΑΡΤΑΣ


- Επ. Ο. Άρτας – Καρδίτσας, από θέση Κρανιές μέχρι Πηγές.


Άξονας της Επ. Ο. Αστροχώρι προς Μεγαλόχαρη.


- Ε.Ο. Άρτας –Τρικάλων από τον Άγιο Ιωάννη Αθαμανίου μέχρι και τα όρια δικαιοδοσίας μας.


- Επ. Ο. Αθαμάνιο –Θεοδώριανα και Αθαμάνιο-Τετράκωμο –Μεσούντα.


- Επ. Ο. Άρτας - Δαφνωτής από το ύψος του Κορφοβουνίου έως την Δαφνωτή ελαφρά χιονόπτωση


χωρίς προβλήματα στην διέλευση των οχημάτων.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ


- Επ. Ο. Ναυπάκτου - Άνω Χώρας: Από το Τ.Κ. Ελατούς και άνω,


- Επ. Ο. Ναυπάκτου – Καρπενησίου: Από το ύψος της Τ.Κ. Πλατάνου - Κλεπάς, -Λιβαδακι Τ.Κ. Αράχωβας, Ψηλός Σταυρός,


- Επ. Ο. Άνω Χώρας - Κρυονερίων,


- Επ. Ο. Άνω Χώρας - Κάτω Χώρας,


- Επ. Ο. Άνω Χώρας – Αμπελακιώτισσας Από Τ.Κ. Κρυονερίων, Τ.Κ. Περδικόβρυσης,


- Επ. Ο. Ναυπάκτου – Ελατοβρυση Από Τ.Κ. Ελατού, Τ.Κ. Γρηγόρι , Τ.Κ. Ελατόβρυσης,


- Επ. Ο. Ναυπάκτου - Γραμμένης Οξιάς:(Μέσω Φωκίδας ) Από, Τ.Κ Καλλονή, Τ.Κ Κυδωνιά Τ.Κ. Λεύκας, Τ.Κ. Γραμμένης Οξιάς, Τ.Κ. Μανδρινής


- Επ. Ο. Ναυπάκτου - Πλατάνου Από Τ.Κ. Παλαιοπύργου .


Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Επαρχιακό οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας Α.Τ. Θέρμου.


Εθ. Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, από 25η χ/θ, έως όρια περιφέρειας.


Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ


-Επ. Ο. Αιγίου – Καλαβρύτων, (μέσω Φτέρης) από χ/θ 14,000, στο Πυργακι Αιγιαλείας.


- Επ.Ο. Πούντας – Καλαβρύτων, (από χ/θ 12,000, στον Καλυβίτη Αιγιαλείας).


- Επ.Ο. Καλαβρύτων – Πούντας, (μέσω Ι.Μ.Μ. σπηλαίου).


- Επ. Ο. Καλαβρύτων – Χ/Κ.


- Επ. Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας, (μέσω Λουσών).


- Επ. Ο. Ακράτας - Ζαρούχλας από το υψος της τ.κ. Βαλιμής και άνω.


- Διαδημοτική οδός (που συνδέει) Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.


- Επ.Ο. Κλειτορίας – Καλαβρύτων, (μέσω Πριολίθου).


- Επ. Ο. Ψωφίδας - Καλαβρύτων (μέσω αυχένα Πριολίθου.


- Επ.Ο. Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω Φτέρης).


- Επ. Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).


- Επ.Ο. Αιγείρος – Βέλλας από το 9ο χλμ και άνω.


- Επ. Ο. Αιγείρος – Περιθωρίου απο το 13ο χλμ και άνω.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Δ.Α. ΒΟΙΩΤΙΑΣ


- Π. Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών, από 30η χ/θ έως 45η χ/θ.


- Επ. Ο. Χαλκίδος - Θηβών, από 17η χ/θ έως 34η χ/θ.


- Επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Θηβαίων.


- Ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.


Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ


- Εθ. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, 72η χ/θ έως 88η χ/θ.


- Εθ. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, 16η χ/θ έως 42η χ/θ.


- Εθ. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, 67η χ/θ έως 72η χ/θ.


- Επ. Ο. Ιστιαίας – Καστανιώτισσας, από 1η χ/θ έως την 9η χ/θ.


- Επ. Ο. Ωρεών – Ταξιάρχη, από 1η χ/θ έως την 5η χ/θ.


- Επ. Ο. Μονακαρυάς – Μηλιών, από 1η χ/θ έως την 10η χ/θ.


- Επ. Ο. Μονακαρυάς – Κρυονερίτη, από 1η χ/θ έως την 10η χ/θ.


- Επ. Ο. Μονακαρυάς – Κερασιάς, από 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.


- Επ. Ο. Μονακαρυάς – Μαρούλι, από 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.


- Επ. Ο. Γουβών – Βασιλικών, από 1η χ/θ έως την 20η χ/θ.


- Επ. Ο. Γουβών – Παππάδων, από 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.


- Επ. Ο. Πευκίου – Αβγαριάς, 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.


- Επ. Ο. Ιστιαίας – Κερασιάς , 16η χ/θ έως την 30η χ/θ.


- Επ. Ο. Ροβιών –Ι.Μ.Δαυίδ-Δρυμώνα, 9η χ/θ έως την 20η χ/θ.


- Επ. Ο. Ροβιών – Ιστιαίας, 4η χ/θ έως την 10η χ/θ.


- Επ. Ο. Ν. Αρτάκης – Κύμης, 25η χ/θ έως την 35η χ/θ., Στενή έως Στρόπωνες).


- Επ. Ο. Κεράμιας – Παλαιόβρυσης Αγίας Άννας, από 1η χ/θ έως 6η χ/θ.


- Επ. Ο. Στροφυλιάς – Αιδηψού, από 3η χ/θ έως 15η χ/θ και 19η χ/θ έως 30η χ/θ.


- Επ. Ο. Κύμης - Ν. Αρτάκης, από 1η χ/θ έως 27η χ/θ, (Από Κύμη για Ν. Αρτάκη μέσω Μετοχίου) .


- Επ. Ο. Κύμης – Ανδρονιανών, από 5η χ/θ έως 10η χ/θ.


- Επ. Ο. Κύμης – Βιτάλου, από 3η χ/θ έως 6η χ/θ.


- Επ. Ο. Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από 3η χ/θ έως 15η χ/θ.


Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Παλαιό Εθνικό Οδικό Δίκτυο, από 8η έως 12η χ/θ, θέση «Ράχες Τυμφρηστού».


- Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνά - Καρδίτσας , από 12η χ/θ, θέση ‘’Βράχος’’, μέχρι τα όρια με Ν. Καρδίτσας, θεση " Ζαχαράκη"


- Επ. Ο. Οδός Καρπενησίου - Κρικέλλου - Δομνίστας, από 12η έως 25η χ/θ.


- Επ. Ο. Καρπενησίου – Χ/Κ, από 5η έως 13η χ/θ.


- Επ. Ο. Καρπενησίου - Προυσού - Αγρινίου, από 35η έως 45η χ/θ, θέση ‘’Αραποκέφαλα’’


- Επ. Ο. Καρπενησίου - Στενώματος, από 2η έως 15η χ/θ.


- Επ. Ο. ς Καρπενησίου - Φιδάκια, από 3η έως 25η χ/θ.


Δ.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ


- Π. Ε.Ο. Αντιρρίου – Λιδορικίου, από 25η χ/θ έως 42 χ/θ.


- Επ. Ο. Τειχίου – Περιθιώτισσας.


- Επ. Ο. Γραβιάς – Καλοσκοπής – Πύρας - Μαυρολιθαρίου – Καστριώτισσας.


- Επ. Ο. Καλοσκοπής – Πανουργιά.


- Επ. Ο. Γραβιάς – Καστελλίων – Οινοχωρίου.


- Επ.Ο. Λιλαίας - Δόκανου.


- Επ. Ο. Πολύδροσου - Άνω Πολύδροσου - Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.


- Επ. Ο. Πολύδροσου – Επτάλοφου - Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.


- Επ. Ο. Κροκυλείου – Αρτοτίνας.


-Επ.Ο. Συκιάς -Μουσουνίτσας – Αθανασίου Διάκου.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Δ.Α. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Π.Ε.Ο. Άργους-Τριπόλεως από το 25ο έως 38ο Χ/Μ


Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


- Επ. Ο. Κιάτου- Γκούρας από το 10ο Χ/Μ έως Γκούρα.


- Επ. Ο. Γκούρας- Λυκούρια από το 1ο έως το 18ο Χ/Μ


- Επ. Ο. Γκούρας- Δερβενίου από 1ο έως το 19ο Χ/Μ


- Επ. Ο. Γκούρας- Λεβιδίου από 1ο το 20ο Χ/Μ


- Επ. Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων - Ζήρειας από το 17,9ο έως το 35ο Χ/Μ


- Επ. Ο. Τρικάλων – Καρυάς από το 1ο χλμ και άνω καθώς και των παρακείμενων οδών που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.


- Επ. Ο. Δερβενίου- Γκούρας από το 5ο χλμ και άνω καθώς και των παρακείμενων οδών που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.


- Επ. Οδού Λυγιάς -Πύργου από το 8ο χλμ και άνω καθώς και των παρακείμενων οδών που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.


Δ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου) από το 22ο έως το 40ο Χ/Μ.


(ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ - ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ - ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ


A’


ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ


Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Επ.Ο. Αρδανίου – Ιτέας, και στα (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Ο δρόμος έχει καταστραφεί από τα νερά.


Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ


- Λόγω συγκέντρωσης μεγάλου όγκου υδάτων στις Επαρχιακές οδούς Ανθοχωρίου – Βάκου και Καρυδιάς – Κάλχας.


- Ιρλανδικές διαβάσεις: Άγιας Μαρίνας Ιμέρου, Μεσοχωριού, Γρατινής, Σκαλώματος, Αρριανών (Ποντικόρεμα), Ηφαίστου, Μωσαϊκού, Ιάσιου, Λοφαρίου – Διώνης.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Ε.Ο. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Αποσκέπου), από 13,9ο έως 14ο χλμ, (λόγω καθίζησης-υποχώρησης τμήματος οδοστρώματος-κατάρρευσης πτερυγότοιχου μικρής γέφυρας).


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


- Τ.Κ. Μεσοβουνίου Αργιθέας Καρδίτσας, στο ύψος της γέφυρας του συνοικισμού Ζερβό, (λόγω υπερχείλισης του Λαγκαδιώτη ποταμού).


- Επ. Ο. Μουζακίου – Ανθοχωρίου, (λόγω υπερχείλισης υδάτων ρέματος).


Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


- Π.Ε.Ο. Λαμίας – Βόλου 100Η ΑΧ/Θ (γέφυρα Χολορέματος Αλμυρού) λόγω κατάρρευσης Γέφυρας Χολορέματος (από Σεπτέμβριο 2020).


- Επ.Ο. Πλατανιά-Κατηγιώργη (θέση Καταβόθρα) προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων Δήμου Νοτίου Πηλίου λόγω πτώσης δέντρων.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Επ.Ο. Φιδακίων - Αγίας Βλαχέρνας, στο 35ο χλμ., λόγω κατολίσθησης και εισροής υδάτων - εισόδου φερτών υλικών στο οδόστρωμα.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ


- Καθίζηση οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Ελληνικών – Κάτω Ζευγαρακίου ,και συγκεκριμένα 300 μ. μετά την έξοδο της τοπικής κοινότητας Άνω Κερασόβου προς Ελληνικά.


- Καθίζηση οδοστρώματος στην Δημοτική Οδό Αγίου Γεωργίου – Ξηρέικων Άνω Κουδουνίου Δήμου Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στο τμήμα του δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Ξηρέικα – Άνω Κουδούνι ήτοι στο 3ο χλμ. Ξηρέικα – Άνω Κουδούνι.


- Επ. Ο. Οδό Ναυπάκτου - Πλατάνου Από το ύψος της Τ.Κ. Πλατάνου – Σύμη στο χωριό Ποκίστα λογω κατολίσθησης. Κυκλοφορία με περιορισμό σε οχήματα άνω των 3,5Τ.


Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Επ.Ο. Καλλιθέας – Προυσού 7ο χλμ, διεκόπη λόγο πτώσης βράχων.


ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ


- Επ.Ο. Ναυπάκτου – Πλατάνου, από το ύψος της Τ.Κ. Πλατάνου – Σύμη στο χωριό Ποκίστα, λόγω κατολίσθησης. Κυκλοφορία με περιορισμό σε οχήματα άνω των 3,5Τ.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ


Δ.Α. ΡΕΘΥΜΝΗΣ


Π.Ε.Ο. Ρέθυμνου Χανίων, Τ.Κ. Αγ. Ανδρέα, θέση Κάμπανος, (διάβρωση οδοστρώματος).


ΠΕΟΡΗ, εντός οικισμού ‘’Σταυρωμένου’’, καθίζηση οδοστρώματος, στο ρεύμα κυκλοφορίας από ‘’Σταυρωμένο’’ προς Ρέθυμνο.


Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες


Αποκλειστικά με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με χρήση ειδικού τύπου ελαστικών σε τμήματα του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Στην Καστοριά, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:


-από το 10ο χλμ έως το 25ο χλμ της Εθνικής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βίγλας),


-από το 96,5ο χλμ έως το 113,4ο χλμ της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων,


-από το 18ο χλμ έως το 28ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βίτσιου),


-από το 22ο χλμ έως το 35ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς- Αμυνταίου και


-σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο.


Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα (Α-29)  της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.


Στην Κοζάνη η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το Επαρχιακό, Δημοτικό και Εθνικό οδικό δίκτυο, πλην της Εθνικής Οδού Κοζάνης-Λάρισας και της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Φλώρινας.


Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στον κάθετο άξονα Α-29 Κοζάνης-Καστοριάς διεξάγεται κανονικά.


Στη Φλώρινα, η κυκλοφορία των οχημάτων είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:


-από το 6ο χλμ έως το 52ο χλμ της Εθνικής Οδού Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας),


-από το 16ο χλμ έως το 30ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου),


-από το 1ο χλμ έως το 12ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Αετού – Νυμφαίου,


-σε όλο το Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Αμυνταίου και


-σε όλο το ορεινό Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας.


Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.


Τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των Γρεβενών διεξάγεται κανονικά.


Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδικές αρτηρίες του Ρεθύμνου και του Λασιθίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

 

Για τη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδικές αρτηρίες του Ρεθύμνου και του Λασιθίου ενημερώνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης τους πολίτες. Συγκεκριμένα όπως τονίζεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, υπάρχει "διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην δημοτική οδό Σπηλίου - Γερακαρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου και στην Δημοτική οδό Αρκαδίου - Καλογέρου του Δήμου Αμαρίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις δημοτικές οδούς του Δήμου Ανωγείων. Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και στις οδούς που οδηγούν προς αυτόν. Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια, σχετικά με διακοπές - απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω των καιρικών φαινομένων, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας".


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.


 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Ηράκλειο Κρήτης: 85χρονος πέθανε λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό για κορωνοϊό - Εξετάζονται τα αίτια του θανάτου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.