Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΑΕΔ-Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας: Στη Βουλή η παράταση των συμβάσεων


Αναφορά προς το Υπουργεί​ο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την ανάγκη παράτασης του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.


Η αναφορά κατατέθηκε μετά από σχετική επιστολή των 54 εργαζόμενων στο πρόγραμμα στο Νομό Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η παραμονή των εργαζομένων στην εργασία τους είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας συνολικά στη Χαλκιδική, με δεδομένο ότι όλοι οι φορείς στους οποίους απασχολούνται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι ανησυχητικά υποστελεχωμένοι, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες της περιοχής που βρίσκεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων επί σχεδόν ένα χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να παρατείνει το πρόγραμμα τουλάχιστον για όσο διαρκεί η πανδημία.


Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, ο ΟΑΕΔ δεν έχει προγραμματίσει νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, με αποτέλεσμα το «μπαλάκι» να βρίσκεται στον Κ. Χατζηδάκη. 


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :

Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 


ΑΝΑΦΟΡΑ 


Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 


Θέμα : Να παραταθεί για τουλάχιστον όλο το 2021 το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. 


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά το από 22 Φεβρουαρίου 2021 υπόμνημα των 54 ωφελούμενων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του νομού Χαλκιδικής, με το οποίο επισημαίνεται η ανάγκη


παράτασης του προγράμματος για όσο τουλάχιστον διαρκεί η πανδημία. Όπως επισημαίνεται, η παραμονή των


54 εργαζομένων στην εργασία τους είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας συνολικά στη Χαλκιδική, με δεδομένο


ότι όλοι οι φορείς στους οποίους απασχολούνται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι ανησυχητικά υποστελεχωμένοι,


με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες της περιοχής που βρίσκεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων επί σχεδόν ένα χρόνο.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα το συνημμένο,


στην κατεύθυνση της άμεσης παράτασης της διάρκειας του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. 


Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2021


Η αναφέρουσα βουλευτής 


Κυριακή Μάλαμα


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.