Τελευταίες Ειδήσεις

Αντώνης Καλογιάννης: Ποια ήταν η Αννούλα του χιονιά - Η άγνωστη ιστορία πίσω από το τραγούδι


Είχε στο βιογραφικό του αμέτρητες επιτυχίες, όπως το "Όρτσα Τα Πανιά", "Όμορφη Μου Κατερίνα", "Και Που Λες Ευτυχία". Ο Αντώνης Καλογιάννης, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο και αφήνει πίσω του ένα μεγάλο έργο και πολλά, διαχρονικά τραγούδια.

Ενδεχομένως, στο άκουσμα του ονόματός του, πολλοί να σκέφτονται αυτόματα την "Αννούλα του χιονιά", που από το 1984 ακούγεται ασταμάτητα. Εξάλλου, το τραγούδι αυτό κρύβει και μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, αφού η Αννούλα ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

Οι στίχοι του κομματιού ανήκουν στον Σαράντη Αλιβιζάτο ο οποίος όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του είχε πλησιάσει κάποια στιγμή της ζωής του, τους Ιεχωβάδες. Εκεί γνώρισε την Άννα, την οποία δεν συνάντησε ποτέ ξανά, όταν ο στιχουργός αποφάσισε να φύγει από τους μάρτυρες του Ιεχωβά.

Η κοπέλα αυτή κρύβεται πίσω από το τραγούδι, αν και ο στιχουργός δεν της το αποκάλυψε τότε αλλά και ποτέ έκτοτε. Όπως είπε δεν ήθελε η ίδια να το γνωρίζει γιατί θεωρούσε ότι η Άννα θα ντρεπόταν.

Τους στίχους μελοποίησε ο σπουδαίος Μάριος Τόκας και τους τραγούδησε ο Αντώνης Καλογιάννης, με το τραγούδι να γίνεται τεράστια επιτυχία.

Ο Αντώνης Καλογιάννης, ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο το 1966. Την ίδια χρονιά τον ανακάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης και δίνει τις πρώτες του συναυλίες στην τότε Σοβιετική Ένωση και κατόπιν στην Ελλάδα. Κατά τη δικτατορία των συνταγματαρχών του 1967 φεύγει στο εξωτερικό με τη Μαρία Φαραντούρη και δημιουργώντας μια λαϊκή ορχήστρα, ξεκινούν συναυλίες με καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα κατά της Χούντας.

Ακολούθησαν αμέτρητες επιτυχίες και στο πολιτικό και στο ερωτικό τραγούδι για τρεις δεκαετίες, ενώ η δισκογραφία του Καλογιάννη συνεχίστηκε ως και τα τέλη σχεδόν της δεκαετίας του ’90, όπου το 1997 κυκλοφόρησε ο τελευταίος στουντιακός δίσκος του.ΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.