Τελευταίες Ειδήσεις

Απατεώνες «σήκωσαν» 45.000 ευρώ από λογαριασμό Τρικαλινού!
Σε απόγνωση βρέθηκε Τρικαλινός επαγγελματίας όταν αντιλήφθηκε πως απατεώνες του άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό.


Σύμφωνα με πληροφορίες θύμα απάτης έπεσε Τρικαλινός επαγγελματίας από χωριό της Φαρκαδόνας, όταν απατεώνες κατάφεραν να εισέλθουν στον τραπεζικό του λογαριασμό μέσω διαδικτύου και μέσα από δύο συναλλαγές «άρπαξαν» μεγάλο χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 45.000 ευρώ.


Ο άτυχος επαγγελματίας, μόλις αντιλήφτηκε την απάτη, σοκαρισμένος, δεν πίστευε στα μάτια του τι του συνέβη. Πάντως, κατά το παρελθόν δεκάδες Τρικαλινοί έχουν πέσει θύματα ηλεκτρονικής απάτης και όχι μόνο, όπου επιτήδειοι με ταχυδακτυλουργικούς τρόπους καταφέρνουν να κλέβουν τις οικονομίες των ανυποψίαστων θυμάτων εν ριπή οφθαλμού.


Τα θύματα καταγγέλλουν τις απάτες στην Αστυνομία, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν τα «ηλεκτρονικά ίχνη» των δραστών και σε πολλές περιπτώσεις να εντοπίζονται.


Υπάρχουν όμως και απάτες που δεν εξιχνιάζονται ποτέ, καθώς όπως προαναφέρθηκε οι επιτήδειοι βρίσκουν διάφορα τεχνάσματα και τρόπους για να δρουν και φροντίζουν να μην αφήνουν ίχνη.


Για τον λόγο αυτό η Αστυνομία κρούει το καμπανάκι του κινδύνου και εφιστά την προσοχή των πολιτών, παρέχοντας παράλληλα κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.