Τελευταίες Ειδήσεις

Διάγγελμα Τζο Μπάιντεν: Τραμπ βγες τώρα σε εθνικό δίκτυο και διάλυσε τον όχλο



Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό απευθύνει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετά τα επεισόδια και την εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.


Ο Τζο Μπάιντεν, ζήτησε από τον Τραμπ να βγει στην τηλεόραση τώρα και να δηλώσει πίστη στο Σύνταγμα. «Οι λέξεις ενός προέδρου έχουν σημασία, ανεξάρτητα από το πόσο καλός ή κακός είναι» είπε ο Μπάιντεν.


Δήλωσε σοκαρισμένος από τις εξελίξεις και τόνισε ότι δεν είναι διαδηλωτές αλλά εισβολείς όσοι εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Πρόσθεσε δε πως η δημοκρατία των ΗΠΑ δέχεται επίθεση κα κάλεσε τον όχλο να αποχωρήσεi



Νωρίτερα δεκάδες οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, αφού έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, με συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση του Κογκρέσου για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και να φυγαδευτούν οι βουλευτές, ανάμεσά τους ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαρα Χάρις.


Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς μεταβαίνουν στο Καπιτώλιο μαζί με ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας. Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ δήλωσε πως έπειτα από αίτημα της δημάρχου της Πόλης της Ουάσινγκτον η Πολιτεία του θα στείλει 200 μέλη της Εθνικής Φρουράς της Πολιτείας, προκειμένου να συνδράμουν στην αποκατάσταση της ηρεμίας μετά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ.


Αρχικά πάντως ο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέρριψε ένα αίτημα αξιωματούχων της Πόλης της Ουάσινγκτον να αναπτύξει την Εθνική Φρουρά στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Washington Post.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.