Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΒΗΝΕΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ … ;



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

          Πρωτοφανή επεισόδια διαδραματίστηκαν στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα την εισβολή του όχλου, στο Καπιτώλιο, που είναι ο Ναός της Δημοκρατίας.

          Αυτή η ένοπλη σύρραξη, στις ΗΠΑ, είναι το αποτέλεσμα μιάς επαναστατικής τακτικής, που ακολούθησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά την προεκλογική περίοδο.

          Χάνοντας τις εκλογές και μη αποδεχόμενος την ήττα του, οδήγησε τα πλήθη σε μία απαράδεκτη ενέργεια, που θα στιγματίσει την ιστορία των ΗΠΑ, έντονα και διαχρονικά.

          Η πράξη αυτή, ενός απερχόμενου Προέδρου, άφησε άφωνη ολόκληρη την Υφήλιο, ενώ ταυτόχρονα κατέδειξε πόσο βαθειά διχασμένες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

          Οι ΗΠΑ, ως πρότυπο Δημοκρατίας, δεν υπάρχουν πιά.

          Η οικονομική, η κοινωνική, η πολιτική αλλά και η Εθνική ζωή της χώρας παίρνει πλέον την μορφή μίας άγριας πάλης, χωρίς προοπτική.

          Η εισβολή στο Καπιτώλιο, από φανατισμένο και εξαγριωμένο πλήθος τραυμάτισε βαθειά το κύρος των ΗΠΑ και προβλημάτισε έντονα όλη την ανθρωπότητα.

          Οι πέντε θάνατοι αλλά και ο βανδαλισμός εσωτερικών χώρων και γραφείων θυμίζουν τον τρόπο με τον οποίο αναρριχήθηκε στην εξουσία ο Αδόλφος Χίτλερ.

          Ο Τραμπ, για την Αμερική, ήταν ένας πολύ διχαστικός Πρόεδρος και υπεύθυνος για το χάος της τραγικής εξέγερσης.

          Όσο καταλαγιάζει το σοκ των πρωτοφανών επεισοδίων στην Ουάσιγκτον, τόσο αυξάνονται οι φωνές, που ζητούν την άμεση καθαίρεση του απερχομένου Προέδρου.

          Τον θεωρούν επικίνδυνο και γι’ αυτό ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του.

          Η πράξη «ανταρσίας» υπονόμευσε την Δημοκρατική Αμερική και έγραψε μια σκοτεινή σελίδα στην ιστορία του Αμερικανικού Έθνους.

          Μπροστά σ’ αυτό το σφυροκόπημα ο Τραμπ αναγκάστηκε να δηλώσει πως «θέλω να διασφαλίσω την ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου», χωρίς όμως ο ίδιος να παραστεί στην τελετή.

          Αυτή η δήλωση έγινε μία ημέρα μετά από την επικύρωση του αποτελέσματος των εκλογών από το Κογκρέσο, που δέχεται, ως νικητή, τον Τζο Μπάϊντεν.

          Οι πληγές πρέπει να κλείσουν και οι ΗΠΑ να γίνουν κράτος Νομιμότητας και Τάξης, με βάση τις Κοινωνικές Αξίες, τον Πατριωτισμό, τις Κοινότητες, την Κοινωνία και την Οικογένεια.

          Οι ΗΠΑ, η ισχυρότερη χώρα του κόσμου, πρέπει να εργαστούν σκληρά για να αποκαταστήσουν την ηρεμία, ώστε να γίνουν πάλι σεβαστές από φίλους και συμμάχους αλλά και φοβερές στους εχθρούς και αντιπάλους.

          Μεγάλη η ευθύνη και ο αγώνας του νέου Προέδρου Τζο Μπάϊντεν, για την αποκατάσταση του κύρους των ΗΠΑ, ύστερα από «το χάος που εδημιούργησαν οι εγχώριοι τρομοκράτες».

          Η επίθεση στην Δημοκρατία, στην Ακρόπολη της Ελευθερίας, στο Καπιτώλιο, είναι μία μαύρη ημέρα για το Αμερικανικό Έθνος, που είναι η Δύση στον παλιό και η Ανατολή σ’ ένα νέο και ελπιδοφόρο κόσμο.

          Δεν πρέπει να σβήσει το άστρο της Αμερικής.

          Και ενώ συμβαίνουν αυτά τα τραγικά γεγονότα, στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα έχουμε άλλα συμβάντα.

          Έχουμε έναν Πρωθυπουργό, που στην τελευταία σύσκεψη στην Ε.Ε. είπε προς τους λοιπούς Ευρωπαίους ηγέτες το «Pacta Sunt Servanda» δηλαδή ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, σε ότι αφορά την Τουρκία.

          Την ίδια στιγμή, που ο ίδιος δεν κράτησε την συμφωνία με την Εκκλησία, για το άνοιγμα των Εκκλησιών τα Άγια Θεοφάνεια, ούτε τις συμφωνίες που έκανε προεκλογικά με πολιτικά στελέχη αλλά και επέβαλε, κατά περίπτωση, τον ηλικιακό ρατσισμό.

          Τις εκκλησίες τις κλείνουν, τα τζαμιά όμως όχι.

          Έκανε έναν ανασχηματισμό, με … χρήσιμους Αριστερούς, Σοσιαλιστές και αυτοπροσδιοριζόμενους ως «Κίναιδους».

          Έχτισε ένα πολυάριθμο Υπουργικό Συμβούλιο με 58 άτομα, το οποίο είναι μεν δυσκίνητο αλλά με το οποίο θα κάνει τις πρόωρες Εθνικές εκλογές το 2021.

          Για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της χώρας δεν υπήρχε τμήμα Στρατιωτικής Μουσικής για να παιανίσει τον Εθνικό μας Ύμνο.

          Πάντως, η επιδημία του κορονοϊού και η αδυναμία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να χειριστεί σωστά την όλη υπόθεση με τον εμβολιασμό, έφεραν, σε πολύ δυσάρεστη θέση, την οικονομία και διαλύουν περισσότερο τον οικογενειακό και κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας.

          Αν λάβει κάποιος υπόψη τα τελευταία γεγονότα στα Ίμια και ότι σύντομα αρχίζει το «παζάρι» με τους Τούρκους, τότε αντιλαμβάνεται πως και η χώρα μας ευρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

          Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.