Τελευταίες Ειδήσεις

Oι φανέλες του Καλαμπακιώτη Κώστα Φορτούνη στην Αργεντινή

 


Κύριοι, κυρίες

Η ελληνική κοινότητα της μακρινής Αργεντινής (η παλαιότερη και πολυπληθέστερη της Λατινικής Αμερικής – αριθμεί μεταξύ 20 & 60.000 μέλη!) έλαβε δύο φανέλες του συμπατριώτη μας ποδοσφαιριστή Κώστα Φορτούνη.

Η μία, της εθνικής μας ομάδας, υπογεγραμμένη και αφιερωμένη απ’ τον ποδοσφαιριστή, πρόκειται να εκτεθεί στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου NOSTOS της ελληνικής παροικίας, που στεγάζεται σε χώρο του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες.

Ο NOSTOS έκανε σήμερα τη σχετική ανακοίνωση στο Facebook. Μεγάλη τιμή και διαφήμιση για τον τόπο μας!!!

Εφόσον σας ενδιαφέρει η είδηση, μπορείτε να τη δημοσιεύσετε στο μέσο σας.

Στη δύσκολη αυτή εποχή της πανδημίας, κάποιοι προσπαθούν οι γέφυρες που ενώνουν την Ελλάδα με τα παιδιά της ανά τον κόσμο, να παραμένουν γερές και στέρεες.

Πολλά συγχαρητήρια στον Κώστα Φορτούνη, που με χαρά υπέγραψε μια μπλούζα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου για τους φίλους του “NOSTOS”, Έλληνες και Φιλέλληνες, στη μακρινή Αργεντινή, και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου “NOSTOS” της ελληνικής κοινότητας Αργεντινής, Χριστίνα Τσαρδίκου, που με τις ποικίλες δραστηριότητες του Συλλόγου κρατάει αναμμένη τη φλόγα της Ελλάδας στη μακρινή Αργεντινή.

Και τι πιο καλή διαφήμιση για τον τόπο μας;

«Από την Καλαμπάκα στην Ελλάδα, για όλους τους φίλους του Nostos», γράφει στα ισπανικά η αφιέρωση στη φανέλα. Και να αναφέρουμε ότι μη Έλληνες φίλοι του NOSTOS δεν είναι μόνο Αργεντινοί αλλά και πολίτες άλλων χωρών της Νοτίου Αμερικής.

Ένα γκρουπ του NOSTOS με επικεφαλής την κα Τσαρδίκου, επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα, μεταξύ άλλων και τα Μετέωρα, και τα τελευταία χρόνια περνάνε απ’ το Δημαρχείο στην Καλαμπάκα. Εκεί ανάγεται η αγάπη της κας Τσαρδίκου και όλων των φίλων του NOSTOS για την πόλη στους πρόποδες των μοναδικών Μετεώρων.

Δυστυχώς τα γραφεία του NOSTOS στεγάζονται σε χώρο του πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, το οποίο παραμένει κλειστό λόγω κορονοϊού και η φανέλα δεν έχει τοποθετηθεί στην οριστική της θέση. Για τον λόγο αυτό θα επανέλθουμε με νέες φωτογραφίες, μόλις αυτό γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.