Τελευταίες Ειδήσεις

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελληνική ΑστυνομίαΤη λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας στην Ελληνική Αστυνομία ζητούν με Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Η Ερώτηση:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες από αστυνομικούς, γίνεται γνωστό ότι η κατάσταση σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στα Αστυνομικά Τμήματα και τις Υπηρεσίες, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Πιο συγκεκριμένα οξυμένη παρουσιάζεται η κατάσταση σε διάφορες περιοχές όπως των Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Φλώρινας, στη Μαγνησία καθώς και στην Αττική.

Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες ανακοινώσεις από Ενώσεις Αστυνομικών από όλη τη χώρα, όπου επισημαίνουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις αστυνομικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, με την καθυστέρηση των απολυμάνσεων, την έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, τις απαράδεκτες συνθήκες στα κρατητήρια, καθώς και σοβαρές ελλείψεις σε μέσα και υλικά για την προστασία του προσωπικού από την πανδημία.

Στις ανακοινώσεις τους επισημαίνουν την αναγκαιότητα της άμεσης πραγματοποίησης δωρεάν τεστ για όλους τους αστυνομικούς, καθότι είναι εκτεθειμένοι κατά την υπηρεσία τους στον κορονοϊό.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες διότι στη διάρκεια του εορτασμού του Πολυτεχνείου μετακίνησε αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα τον συνωστισμό χιλιάδων αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Επιπρόσθετα αυτές οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπηθεί η συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, παρά το γεγονός ότι είχαν τηρηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τους συγκεντρωμένους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού από την πανδημία;».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.