Τελευταίες Ειδήσεις

Το υδροηλεκτρικό Αχελώου στο μέγαρο Μαξίμου



Στο μέγαρο Μαξίμου φτάνει το θέμα με το υδροηλεκτρικό Αχελώου και όλες οι εξελίξεις, όπου μετά από παρέμβαση του Κώστα Αγοραστού.


Τα επόμενα βήματα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το υδροηλεκτρικό φράγμα της Μεσοχώρας μετά και τη νέα, ακυρωτική, απόφαση Τμήματος του ΣτΕ θα απασχολήσουν σύσκεψη με τη συμμετοχή αρμοδίων υπουργών, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ.


Ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, σύμφωνα με το thessaliaeconomy.gr ανταποκρινόμενος στο αίτημα του περιφερειάρχη Κων. Αγοραστού συμφώνησε να εξετασθούν οι εξελίξεις για το υδροηλεκτρικό Αχελώου σε (διαδικατυακή) σύσκεψη η οποία προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τρίτη από το μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή επίσης, του υπουργού Υποδομών Κων. Καραμανλή, του υπουργού Περιβάλλοντος Κων. Χατζηδάκη, καθώς και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε., Γ. Στάσση, έργο της οποίας είναι το φράγμα στη Μεσοχώρας.


Υπενθυμίζεται πως σε σχετική δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είχε αναφέρει:


“Βρισκόμαστε σε επαφή με την Κυβέρνηση για το σχεδιασμό της διαχείρισης του έργου του Αχελώου, μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του ΣτΕ. Το πρόσφατο, χαοτικού χαρακτήρα ακραίο καιρικό φαινόμενο του Ιανού και οι πρωτόγνωρες ποσότητες νερού που έπεσαν στη Θεσσαλία, απέδειξαν ότι νερό υπάρχει για όλους.


Ο Αχελώος μαζί με τα συνοδά του έργα -φράγματα Πύλης, Νεοχωρίτη και Μουζακίου- θα αντιμετώπιζε τα πλημμυρικά φαινόμενα, όπως είχαμε επισημάνει το 2016, στη σύσκεψη με τον τότε αρμόδιο Υπουργό Π. Σκουρλέτη.


Το έργο της Μεσοχώρας το θέλουν -κατά δήλωση- όλοι. Είναι έτοιμο κατά 90% και από τη μη λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Σταθμού, η ΔΕΗ χάνει ετησίως 30 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ξεκάθαρες οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που τον Δεκέμβριο του 2017 απένταξε από τα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής της Θεσσαλίας, τα έργα του Αχελώου, αν και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με απόφασή του εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της τότε κυβέρνησης. Ο Αχελώος είναι πηγή ζωής, πηγή οικολογικής ανάπτυξης, πηγή φθηνής πράσινης ενέργειας, πηγή τουρισμού και νέων θέσεων εργασίας.


Αντιμετωπίζει την ερημοποίηση του κάμπου, τροφοδοτεί τη Θεσσαλία με νερό, στηρίζει την αγροτική παραγωγή. Κάθε προσπάθεια ακύρωσής του έργου, συντηρεί ένα βιολογικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.