Τελευταίες Ειδήσεις

Δήλωση του Αχιλλέα Κανταρτζή για την απώλεια του πρώην Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Αλέξιου

 


Για την απώλεια του πρώην Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Αλέξιου, ο πρώην Βουλευτής Τρικάλων του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

 « Έφυγε σήμερα από κοντά μας ,σε προχωρημένη ηλικία , ο πρώην Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος,  αλλά η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή μέσα μας.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων διακρίνονταν για την μεγάλη του  ευαισθησία , την ευγένεια και την πραότητα του χαρακτήρα του, χαρακτηριστικά που κυριάρχησαν όλα τα χρόνια που τον γνωρίσαμε ως Μητροπολίτη.

Με σεβασμό πάντα στις απόψεις των συνομιλητών του ,οι προσωπικές συζητήσεις μαζί του είχαν  έντονο ενδιαφέρον.

Όλα αυτά τα χρόνια διατηρούσε αμείωτο το ενδιαφέρον του για τις αγωνίες και τα  βάσανα  των απλών ανθρώπων της δουλειάς και αντιλαμβάνονταν την κοινωνική διάσταση αυτών των προβλημάτων.

Με ανησυχία παρακολουθούσε τις διεθνείς εξελίξεις και εξέφραζε την αντίθεση του στις επιδρομές κατά των λαών της περιοχής  Γιουγκοσλαβία, Ιρακ. Αφγανιστάν .

Αξέχαστα θα μείνουν στην θύμηση μας τα θερμά  λόγια  που απηύθυνε σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών  Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ)  για «… τα αδέλφια , τους απαγχονισθέντες Επονίτες που μας δείχνουν τον δρόμο του χρέους και της τιμής». Ήταν για τους πέντε Επονίτες που κρέμασαν οι Γερμανοί στις 18 Απρίλη του 1944 στα Τρίκαλα..

Συνέβαλε και προσωπικά για την αποκάτασταση του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ από την πλημμύρα του 1994.

Με αυτές τις σύντομες σκέψεις θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Καλό σου ταξίδι « Σεβασμιότατε» Αλέξιε. »

 

Τρίκαλα 7 Δεκέμβρη 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.