Τελευταίες Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με τον κ. Ξενοφώντα Μουσά, καθηγητή Φυσικής Διαστήματος του ΕΚΠΑ


Άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ήταν η διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου με καλεσμένο τον κ. Ξενοφώντα Μουσά, καθηγητή Φυσικής Διαστήματος του ΕΚΠΑ, και θέμα τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Ο διακεκριμένος καθηγητής, ένας από τους πρωταγωνιστές της μελέτης του μηχανισμού, αναφέρθηκε στην αξία του και παρουσίασε με λεπτομέρεια την πολύπλοκη κατασκευή του. Ο μηχανισμός αποτελεί τον αρχαιότερο γνωστό αναλογικό υπολογιστή, σχεδιασμένος να υπολογίζει τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων, τις εκλείψεις ηλίου και σελήνης, καθώς και τις φάσεις αυτής.

Η ανταπόκριση του κοινού στην εκδήλωση ήταν πολύ μεγάλη, καθώς υπήρξε συμμετοχή από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Ο κ. Μουσάς συνομίλησε με το κοινό και απάντησε στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων, οι οποίοι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους τόσο για το έργο του κ. Μουσά, όσο και για τον ίδιο τον μηχανισμό.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μουσά για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και την ιδιαίτερη τιμή να συμμετάσχει στην εκδήλωση, καθώς και το ευρύ κοινό που παρακολούθησε την τηλεδιάσκεψη.

  

                                                                                          Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.