Τελευταίες Ειδήσεις

Καταπτώσεις βράχων στα ορεινά των Τρικάλων
Καταπτώσεις βράχων στο ορεινό δίκτυο άφησαν πίσω τους, οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων παραμένει σε επιφυλακή.


Έξι μηχανήματα συνδράμουν για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη που συνέστησε την προσοχή όλων, όταν κυκλοφορούν τις ημέρες που έχει κακοκαιρία.


Παράλληλα, ανέφερε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων παραμένει σε επιφυλακή, ενώ είναι καθόλα έτοιμα για τον χειμώνα, μετά και τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων για το επόμενο διάστημα.


Πρόσθεσε ότι στόχος όλων είναι να υπάρχει μια σχεδιασμένη και συντονισμένη δράση για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλα τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη χειμερινή περίοδο.


Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώθηκε ότι έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.


Καλούνται οι Δήμοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους τομείς της αρμοδιότητάς τους. Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.


Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.


Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε διάφορα σημεία του Νομού.


Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα ορεινά των Τρικάλων από τις καταπτώσεις βράχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.