Τελευταίες Ειδήσεις

 


Αποχαιρετώντας το 2020, θέλουμε να κάνουμε μια αναδρομή σε σημαντικά έργα, που αφορούν το σχολείο μας. Έτσι για να θυμηθούμε,  αλλά και παράλληλα να δώσουμε  ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στις πρωτόγνωρες για την ανθρωπότητα, αλλά και για τη χώρα μας μέρες που ζούμε, πως η ζωή συνεχίζεται, παραθέτουμε τα παρακάτω….

   Δεκέμβριος 2019 , παραδίδεται το έργο: Διαμόρφωση αύλειων  χώρων, από το Πρόγραμμα Φιλόδημος, που αφορά τη σχολική μας μονάδα.

  Η αυλή μας αλλάζει ριζικά! Αλλάζει προς όφελος της σχολικής κοινότητας . Αλλάζει για τα παιδιά της πόλης μας, αλλά και για τους κατοίκους που την επισκέπτονται εκτός διδακτικού ωραρίου, μιας και το σχολείο μας είναι το κεντρικότερο, του πολεοδομικού ιστού.. Ένα έργο που είναι προστιθέμενη αξία  για την  πόλη μας, φιλικό στους μαθητές, με χρώμα ,με σχεδιασμό και  αρχιτεκτονική, που είναι άρρηκτα δεμένη με το κτήριο, που προσφέρει παράλληλα ασφάλεια και ανθρώπινο περιβάλλον σε όλους μας. Ένα όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα !


 Ευχαριστούμε θερμά την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα τον πρώην Δήμαρχο κ. Χρήστο Σινάνη για την ικανοποίηση του αιτήματος της σχολικής κοινότητας, για ένταξη του σχολείου μας στο πρόγραμμα Φιλόδημος, την Αντιδήμαρχο Παιδείας Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας  κ. Λίλα Μπαντέκα, την παρούσα Δημοτική Αρχή και  συγκεκριμένα τον Δήμαρχο κ. Θοδωρή Αλέκο , τον Αντιδήμαρχο Aθλητισμού,  Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεώργιο Θώμο, που φρόντισαν για την ασφαλτόστρωση της υπόλοιπης αυλής και την αποπεράτωση του έργου.

  Σημαντική επίσης ήταν η συμβολή του Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, του Δήμου Μετεώρων, μηχανικού κ. Κων/νου Τόλη, για την εκπόνηση της μελέτης του έργου και των κ. Νικολάου Λύχου και κ. Χρήστου Τσόγια, μηχανικών του Δήμου Μετεώρων, για την επίβλεψη. Τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.  

 Συνεχίζοντας, θελήσαμε να διαμορφώσουμε και τον εσωτερικό μας χώρο.. Η κ. Μαρία Δαμασκηνού, Αρχιτέκτων Μηχανικός και πρώην μαθήτρια του σχολείου μας, συνέβαλε σ΄αυτό.

   Εκπόνησε τη μελέτη βαψίματος των εσωτερικών χώρων, βασιζόμενη στην αρχή της χρωματοθεραπείας , χρησιμοποιώντας  τα κατάλληλα χρώματα. Χρώματα που δημιουργούν εσωτερική αρμονία, αίσθηση ηρεμίας και ευεξίας, κάνοντας  τον χώρο μας ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό.