Τελευταίες Ειδήσεις

«Μένουμε σπίτι - Μένουμε ασφαλείς Διαβάζοντας Βιβλία»


Ο Δήμος Μετεώρων και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας ξεκινά το πρόγραμμα «Μένουμε σπίτι - Μένουμε ασφαλείς Διαβάζοντας Βιβλία».

Η αυτοαπομόνωση στο σπίτι μπορεί να είναι μια ψυχολογική δοκιμασία, αλλά αποτελεί αναγκαίο προληπτικό μέτρο καθώς η χώρα προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα σε κατοίκους των χωριών της περιφερειακής ενότητας του Δήμου Μετεώρων, να επιλέξουν έως τρείς τίτλους βιβλίων κι αυτά να παραδοθούν μέσω της υπηρεσίας στην εξώπορτα του σπιτιού τους, με την απαραίτητη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, τόσο από το προσωπικό όσο και από τους παραλήπτες (μάσκα, γάντια, τοποθέτηση του βιβλίου σε σακούλα). Όσοι κάτοικοι δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη της Βιβλιοθήκης μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας και δίνοντας μας τα απαραίτητα δεδομένα ταυτοποίησης τους θα εκδίδεται κάρτα μέλους, η οποία θα αποστέλλεται μαζί με τα βιβλία συνοδευόμενη από αίτηση εγγραφής ως νέο μέλος προς υπογραφή.

Η παραλαβή των βιβλίων θα γίνεται από την Βιβλιοθήκη και θα μεταφέρονται στα χωριά με όχημα και οδηγό του Δήμου Μετεώρων. Εν’ συνεχεία θα παραλαμβάνονται από τους Προέδρους Πολιτιστικών Συλλόγων των εκάστοτε   Τοπικών Κοινοτήτων και θα διανέμονται σε κάθε αναγνώστη. Η ίδια διαδικασία ακολουθείτε και για κατοίκους της πόλης της Καλαμπάκας που αδυνατούν να βγουν από το σπίτι τους.

Ο Δήμος Μετεώρων, μέσω της ανωτέρω δράσης, στέκεται για ακόμη μία φορά στο πλευρό των Δημοτών του, με στόχο να συμβάλει με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο στην ψυχαγωγία τους στις δύσκολες ώρες της απομόνωσης και της μοναξιάς της καραντίνας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν απευθείας κλικ στον σύνδεσμο https://opac.kalambakalibrary.org/

 Στη συνέχεια ν' αναζητήσουν και να επιλέξουν τα βιβλία που επιθυμούν (όνομα συγγραφέα, τίτλο ή και με σύνθετη αναζήτηση κριτηρίων) από τα διαθέσιμα που υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη και να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά  για την κράτηση του βιβλίου που έχουν επιλέξει και τον χρόνο παραλαβής πάντα σε συνεννόηση με τους Βιβλιοθηκονόμους.

Οι ημέρες και ώρες επικοινωνίας με την βιβλιοθήκη έχουν ως εξής:

Δευτέρα και Παρασκευή   : 9:00 π.μ. – 17:00 μ.μ.

                                                Τετάρτη                 :  9:00 π.μ. – 20:00 μ.μ.

                                      Τρίτη και Πέμπτη        :  12:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι : 2432023041-3

Οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη δράση παρακαλούνται να επικοινωνούν για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Θώμο Γεώργιο στα τηλέφωνα  2432350204 και 6970032801.

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού,                             Η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης

Αθλητισμού, Παιδείας και                                    Καλαμπάκας

Κοινωνικής Μέριμνας                                             Πέπη Κατσιαμάνη

Γεώργιος Θώμος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.