Τελευταίες Ειδήσεις

Επιστολή Χατζηγάκη στον Υπ. Οικονομικών για τους ξενοδόχους


Επιστολή απέστειλε ο Μικέλης Χατζηγάκης στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταικούρα, σχετικά την στήριξη των Τρικαλινών ξενοδόχων οι οποίοι έχουν περιέλθει σε δραματική κατάσταση μετά και το δεύτερο lockdown. Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή.

 

 

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

 

Σας στέλνω αυτή την επιστολή για να ζητήσω την αρωγή σας σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα των Τρικαλινών ξενοδόχων που έχουν προκύψει από το δεύτερο κύμα του κορονοιού και το lockdown.

 

Καταρχάς, κατανοώ πλήρως τα βεβαρημένα οικονομικά της Ελλάδος και το δύσκολο έργο που έχετε στις πλάτες σας. Ωστόσο, ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στα Τρίκαλα και ως άνθρωπος της αγοράς οφείλω να σας ενημερώσω για την δραματική κατάσταση που βρίσκονται οι Τρικαλινοί ξενοδόχοι. Πλέον, όπως γνωρίζετε, τα Τρίκαλα αποτελούν κορυφαίο προορισμό για τον εγχώριο τουρισμό και οι Τρικαλινοί ξενοδόχοι, σε σύγκριση με άλλους νομούς της Ηπειρωτικής Ελλάδος, είχαν κάνει μεγάλες επενδύσεις και ανέμεναν – προφανώς και λόγω του Μύλου των Ξωτικών - το μεγαλύτερο μέρος εσόδων τους την περίοδο των Χριστουγέννων. Με το lockdown αυτό δεν καθίσταται δυνατόν. Αυτοί οι άνθρωποι έβαλαν πλάτη για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και όλης της Θεσσαλίας, και συνεπώς δεν πρέπει να τους αφήσουμε αβοήθητους τώρα που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Η πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα υποστηρίζοντας τους με μια σειρά μέτρων, όπως:

 

·      Η τρέχουσα επιστρεπτέα προκαταβολή να πάρει μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής για ιδιοκτήτες ξενοδοχείων

·      Αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου που να προβλέπει ενίσχυση σε χειμερινές τουριστικές περιοχές

·      Μείωση ασφαλιστικών εισφορών

·      Μείωση του φόρου διαμονής στο 6% από 13% σήμερα

·      Μείωση του ΕΝΦΙΑ

·      Κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης

 

Η κρίση είναι τεράστια και αφορά όλους μας. Ωστόσο, αν σήμερα αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους αβοήθητους θα χτυπήσει τα μελλοντικά θεμέλια ανάπτυξης των Τρικάλων μετά το τέλος της πανδημίας.

 

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τον κλάδο προσβλέπω στην υποστήριξη σας.

 

Με εκτίμηση,

Μικέλης Χατζηγάκης 

Περιοχή συνημμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.