Τελευταίες Ειδήσεις

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

          Κύριε Πρωθυπουργέ,

          Ο συμμαθητής μου Τζο Μπάϊντεν εξελέγη Πρόεδρος των Η.Π.Α. και θα γίνει Πλανητάρχης στα 77 του χρόνια.

          Εμένα, με πολύ καλό βιογραφικό, με εμποδίσατε να ασκήσω τα καθήκοντα του Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, εξαιτίας του … επιλεκτικού Ηλικιακού Ρατσισμού, που εφαρμόσατε παράνομα, αντιδημοκρατικά και όχι ηθικά.

Η προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας, με υπογραφή Βασίλη Κικίλια στις 16-9-2019, δεν είχε όριο ηλικίας. Όλων και των 1661 υποψηφίων, ήταν γνωστή η ηλικία από τα βιογραφικά τους σημειώματα.

Έτσι, την μία εβδομάδα, οι 111 επιλεγέντες ως Διοικητές Νοσοκομείων ήταν οι ΑΡΙΣΤΟΙ και την επομένη το 1/3 αυτών έγιναν ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

Ανάμεσα σ αυτούς, υπήρχαν και άτομα με ηλικία μεγαλύτερη των 80 ετών και με βεβαρημένο μητρώο υγείας. Αυτοί, όμως, παρέμειναν Διοικητές.

Φαντάζομαι να θυμάστε τις υποσχέσεις, που μου δώσατε, όταν στις 8-5-2018 με καλέσατε στο Γραφείο σας στην Βουλή, ενώπιον του κ. Κώστα Τσιάρα, σημερινού Υπουργού Δικαιοσύνης και με παρακαλέσατε να αγωνισθώ για την εκλογή σας και για τη Ν.Δ.

Τότε, προεκλογικά, με δεχθήκατε με αγκαλιές και φιλιά. Μετεκλογικά, όμως έγινα ο «αποδιοπομπαίος τράγος».

Στην συνάντηση αυτή μου είπατε ότι δεν είστε ίδιος με τους προκατόχους σας, δηλαδή τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.

Είπατε, επίσης, ότι είστε Μητσοτάκης και κρατάτε τις υποσχέσεις σας.

Εγώ τήρησα την συμφωνία και σας στήριξα. Εσείς, όμως, δεν κρατήσατε τον λόγο σας.

Δεν γνωρίζω πόσο υπερήφανος μπορεί να είστε γι’ αυτήν την αχαριστία.

Μακάρι να βρεθεί και στην Ελλάδα, ένας άλλος Τζο Μπάϊντεν, που θα σας δείξει τον δρόμο του Ντόναλντ Τραμπ, για το καλό της πατρίδας μας.

Οι Η.Π.Α., όμως, έχουν πραγματική Δημοκρατία και όχι δημοκρατία της Μπανανίας.

Την πλειοψηφία στις εκλογές του 2019 δεν σας την έδωσαν μόνον αυτοί που παρέμειναν στη Ν.Δ., αλλά αυτοί που γύρισαν στη Ν.Δ.

Δεν είχε άδικο ούτε ο φιλόσοφος Πιττακός ο Μυτιληναίος (650-570 π.Χ., εκ των 7 σοφών της Αρχαίας Ελλάδας) που έλεγε «Αρχή άνδρα δείκνυσι», ούτε ο τραγικός ποιητής Αγάθων (448-400 π.Χ.) που τόνιζε «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.»

Με απλά ελληνικά πρέπει να γνωρίζετε ότι Κυβερνάτε ανθρώπους, ότι κυβερνάτε σύμφωνα με τους νόμους και ότι δεν θα κυβερνάτε για πάντα.

Πάντως, όπως στρώνετε έτσι και θα κοιμηθείτε, γιατί όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

Δρ. Κώστας Πατέρας

D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Πολιτευτής Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.