Τελευταίες Ειδήσεις

H Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας


Επί του Νομοσχεδίου σχετικά με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ, τοποθετήθηκε εχθές η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα.

 

Σε ένα ακόμη καίριο, νομοθέτημα τοποθετήθηκε η Βουλευτής του Νομού μας, καθώς η συζήτηση περί απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, δημιούργησε έντονες αντιπαραθέσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στις συνεδριάσεις αλλά και στην χθεσινή συζήτηση και ψήφιση.

 

Η κα. Παπακώστα, επέλεξε να ξεκινήσει την ομιλία της με μία σημαντική αναφορά στην ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, σχετικά με την Χρυσή Αυγή, αλλά ταυτοχρόνως, κατήγγειλε τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, με την έκδηλη στήριξή της στους Αζέρους κατά των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς αυτή η στάση, όπως η ίδια ανέφερε, αποτελεί μια μορφή φασισμού, αλλά και ασέβειας προς το Δ.Δ και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών.

 

Εν συνεχεία, επί του Νομοσχεδίου, τόνισε την σημασία που έχει για την Κυβέρνηση η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, από όσους έχουν συνδέσει το παρόν και το μέλλον τους στη χώρα μας, έχοντας μάθει τη γλώσσα, την ιστορία και τον ιδιαίτερο πολιτισμό μας. Γι΄αυτό τον λόγο, τροποποιείται ο υφιστάμενος Κ.Ε.Ι, προκειμένου η διαδικασία να πραγματοποιείται πλέον, με αντικειμενικότητα, διαφάνεια και σε εύλογο χρονικό διάστημα. Στο σημείο αυτό τόνισε, πως κατά τον Ισοκράτη, όρος Έλληνας κατόρθωσε να μη συμβολίζει πια την καταγωγή, αλλά την καλλιέργεια του πνεύματος, και Έλληνες να ονομάζονται πιο πολύ ,όσοι δέχτηκαν τον τρόπο της δικιάς μας αγωγής και μόρφωσης παρά αυτοί που έχουν την ίδια με εμάς καταγωγή.

 

 

Επιπροσθέτως, σχετικά με τις ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Κυβέρνηση προχωρά σε καίριες ρυθμίσεις, όπως η σύνταξη μελετών από τους επιστημονικούς συμβούλους των Δημάρχων, ώστε να μειωθούν τα έξοδα και οι χρονοβόρες διαδικασίες. Τέλος, προβλέπεται, ακόμη, η πρόσληψη χειριστών μηχανημάτων στους ΟΤΑ και η επαρκής και διαρκής στελέχωση των ΔΕΥΑ.

 

Παρακολουθείστε ολόκληρη την ομιλία εδώ:

https://youtu.be/GiPZ2MY8-S4

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.