Τελευταίες Ειδήσεις

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές



Απερρίφθη το αίτημα εξαίρεσης των δικαστών που υπέβαλλε ο Γιάννης Λαγός κατηγορώντας τους για προκατάληψη και μεροληψία.


Το δικαστήριο με νέα σύνθεση, έκρινε, χθες,  ότι δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις των δικαστών που να μπορούν να δικαιολογήσουν υπόνοιες αμεροληψίας. 


Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν νωρίτερα και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είπε πως η αίτηση δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά σε υπόνοιες κι ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί «αόριστη και απαράδεκτη γιατί ασκείται καταχρηστικά».


Η διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα στις 11 το πρωί με την πρόταση, όπως ανακοινώθηκε, της εισαγγελέως για τις ποινές.

Το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός


Η τρίτη σύνθεση που ανέβηκε στην έδρα του δικαστηρίου εξέτασε το αίτημα και έχει διακόψει προκειμένου να αποφανθεί επί αυτού.


Ο συνήγορος του Ι. Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, υποστήριξε πως: «Υπάρχει παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας. Έγινε δίκη ιδεών και δεν το αντιληφθήκαμε; Έρχεται η ΠτΔ και λέει η δημοκρατία νίκησε. Δε το κατάλαβα.Έγινε δίκη ιδεών εδώ;


Όλες οι τηλεοράσεις τους κήρυξαν ενόχους. Σήμερα γράφουν και σε ποια φυλακή θα πάνε. Έχουν δηλαδή προδικάσει ότι δε θα δοθεί αναστολή. Και ήρθε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και έβγαλε ανακοίνωση.


Οι βουλευτές ανήρτησαν πινακίδες που έγραφαν δεν είναι ένοχοι (αθώοι εννοούσε αλλά μπερδεύτηκε). Ήρθε ο Κουτσούμπας γενικός γραμματέας μεγαλύτερου εγκληματικού οργανισμού ελλάδος. Ήρθαν χιλιάδες κόσμου και μετέτρεψαν ποινική δίκη σε πολιτική. Δεν επιτρέπεται, εμείς πιστεύουμε ότι επηρεάστηκε το δικαστήριο. Έχουμε υπόνοια ότι επηρεάστηκαν. Αυτό θέλει ο νόμος.Όταν δεν έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας. Εγώ είμαι ακροδεξιός, είναι ποινικό αδίκημα η ιδέα μου;


Με ενοχλεί ότι υπήρξαν εφημερίδες που επαινούσαν πρόεδρο ότι είναι ικανή και αδέκαστη δικαστής. Γιατί υπάρχουν δικαστές που δεν είναι; Απαράδεκτο που ζήτησαν που επιτέθηκαν στην εισαγγελέα επειδή ζήτησε την αθώωση.Εγώ εάν περάσω από δικαστήρια θα με λιντσάρουν.


Όλοι που ρίξαν τις μολότοφ τι είναι; Είναι πολιτισμός νομικός όλα τα κόμματα να έρχονται έξω από δικαστήριο και να φωνάζουν;


Υπάρχει ένας επηρεασμός. Η Πρόεδρος έπρεπε να διευκρινίσει ότι εδώ δε δικάζονται φασίστες και δημοκράτες.


Εγώ για τη μήνυση για το βιβλίο «εβραίοι όλη αλήθεια» αθωώθηκα. Όλοι το επηρέασαν το Δικαστήριο, εργατικά και επιστημονικά σωματεία, τηλεοράσεις, εφημερίδες, επιστημονικοί σύλλογοι.Ο Λαγός έχει ομάδα δικηγόρων στην ευρωβουλή που δεν πιστεύουν ότι συμβαίνουν αυτα.


«Δεν είναι αθώοι» να σηκώνουν οι βουλευτές,σε ποιο κοινοβούλιο πολιτισμένου κόσμου συμβαίνουν αυτά; Έγινε δίκη ιδεών. Το δικαστήριο πρέπει να εξαιρεθεί».


Εισαγγελέας: Να απορριφθεί το αίτημα Λαγού


Να απορριφθεί ως απαράδεκτο το αίτημα εξαίρεσης των δικαστών που υπέβαλλε ο Γιάννης Λαγός, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. Όπως είπε δεν προβλήθηκαν πραγματικά γεγονότα αλλά αυτή στηρίζεται σε υπόνοιες. Η αίτηση είναι αόριστη και απαράδεκτη και ασκείται καταχρηστικά σημείωσε.


Νωρίτερα έγινε δεκτή η αίτηση αποχής της προέδρου που δήλωσε κώλυμα και το δικαστήριο με νέα σύνθεση έκρινε την αίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.