Τελευταίες Ειδήσεις

Τραγωδία με δύο νεκρά παιδιά από τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο που ταρακούνησε την Ελλάδα



Ο μεγάλος σεισμός των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Σάμο προκάλεσε μία ασύλληπτη τραγωδία καθώς δύο ανήλικα παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, τα παιδιά περνούσαν από στενό δρόμο και καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε, στο Βαθύ της Σάμου.


Την ίδια ώρα, τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές. Πιο δραματική φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Τουρκία όπου ήδη έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχουν τουλάχιστον 4 νεκροί ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα.


Ήταν λίγα λεπτά πριν από τις 14:οο όταν ο εγκέλαδος χτύπησε το ελληνικό νησί. Η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αισθητή σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και νωρίς το απόγευμα έγινε γνωστό πως δύο παιδιά στη Σάμο έχασαν τη ζωή τους, ταρακουνώντας και βυθίζοντας σε θλίψη τους πάντες.


Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο νησί υπάρχουν και 8 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με κατάγματα, ενώ η θάλασσα βγήκε στη στεριά με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για μικρά τσουνάμι.


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αναχώρησε εσπευσμένα για τη Σάμο προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τις συνέπειες του μεγάλου σεισμού και να συντονίσει τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού που έχει τεθεί σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των ζημιών και τη λήψη μέτρων για το ενδεχόμενο μεγάλων μετασεισμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.