Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ κκ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ, ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΔΗΛΩΣΗ: «ΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΘΕΟΣ!». ΚΑΙ ΤΩΡΑ, …ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ…


Στις 6 Οκτωβρίου , η ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδος  εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη κκ. Θεόκλητο Λαμπρινάκο ως Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων τον οποίο η τοπική κοινωνία υποδέχθηκε με χαρά, ελπίδα και πολλές προσδοκίες, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Προσωπικά, από την ημέρα εκείνη, θυμάμαι μία αποστροφή από το λόγο του: «από σήμερα η καρδιά μου πλέον χτυπά θεσσαλικά, γίνομαι Καλαμπακιώτης και εντάσσομαι ως μέλος της μεγάλης μας οικογένειας και γι’ αυτό αισθάνομαι ευλογημένος και δοξάζω το Θεό». Είχε πει τότε, και νομίζω πως σήμερα τρία χρόνια μετά, όχι μόνο είναι συνεπής στο λόγο του αλλά πλέον είναι περισσότερο Καλαμπακιώτης ακόμα και από εμάς τους ντόπιους Καλαμπακιώτες.

Κλείνοντας τρία χρόνια στην ιστορική Επισκοπή των ΣΤΑΓΩΝ και σήμερα Μητρόπολη ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ, μπορώ να πω ότι κέρδισε τις καρδιές μας και την αγάπη μας και πως η Μητρόπολη, η τοπική εκκλησία και ο τόπος μας βρήκαν έναν δυναμικό και χαρισματικό ιεράρχη και έναν άνθρωπο γεμάτο ικανότητες, προτερήματα και αγάπη, έναν άνθρωπο του χαμόγελου και της προσφοράς. Στοιχεία χρήσιμα για την τοπική κοινωνία, την τοπική εκκλησία και τον τόπο μας γενικότερα τα οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και να οικοδομήσουμε με πολλούς τρόπους.

Από αυτή την άποψη θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί από τη Θεία πρόνοια που μας έστειλε τον συγκεκριμένο ιεράρχη να μας ποιμάνει και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων ως ποιμενάρχη, διερμηνεύοντας πιστεύω και ανάλογα συναισθήματα των κατοίκων, του εύχομαι από καρδιάς έτη πολλά και αγαθά!!

 

Σωτήρης Βλιώρας

Συνεργάτης του Δημάρχου Θοδωρή Αλέκου του Δήμου Μετεώρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.