Τελευταίες Ειδήσεις

Στη φυλακή οδηγούνται οι 38 της Χρυσής Αυγής - Προκλητικός ο Μιχαλολιάκος




Στη φυλακή οδηγούνται οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες μετά την ολοκλήρωση της δίκης και την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Οι τίτλοι τέλους στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής έπεσαν με τους δικαστές να μη δέχονται τα ανασταλτικά για την πλειονότητα των καταδικασθέντων, ανάμεσά τους η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπαίτιοι της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με την απόφαση στην φυλακή ο Ρουπακιάς και οι: Νίκος Μιχαλολιάκος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λάγος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής. Όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης σε 13 ετών. Την ίδια ποινή επεφύλαξε το δικαστήριο στους δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργο Πατέλη και Αναστάσιο Πανταζή, καθώς επίσης και σε μερίδα καταδικασθέντων για την ανθρωποκτονία Φύσσα.

Αντίθετα με βάση την απόφαση για 12 η ποινή έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα γεγονός που σημαίνει ότι σε λίγη ώρα θα γνωρίζουν τους όρους που θα τους επιβληθούν μέχρι το Εφετείο. Μεταξύ αυτών οι πρώην  βουλευτές: Αρβανίτης Αλεξίπουλος Μπούκουρας Ζαρούλια και Κουκούτσης.

Παράλληλα, στους Αρβανίτη, Μπούκουρα, Αλεξόπουλο, Ζαρούλια και Κουκούτση επέβαλε του όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 20.000 ευρώ και της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους.

Συνολικά στη φυλακή οδηγούνται 38 από τους 50 καταδικασθέντες για κακουργηματικές πράξεις.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου η Μάγδα Φύσσα κατέρρευσε. Παραμένει στον προθάλαμο της δικαστικής αίθουσας και κλαίει με λυγμούς. Στο πλευρό της είναι συγγενείς, δικηγόροι και φίλοι του Παύλου Φύσσα που έπεσαν στην αγκαλιά της μόλις η Πρόεδρος έδωσε τη λήξη της συνεδρίασης. Έξω από την αίθουσα, δεκάδες άνθρωποι που είχα συγκεντρωθεί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δίνοντας συγχαρητήρια στην πολιτική αγωγή.

Προκλητικός ο Μιχαλολιάκος: Περήφανος που με πάνε φυλακή για τις ιδέες μου - Θα δικαιωθούμε από την ιστορία

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στην είσοδο του σπιτιού του και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ενώ ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του κατηγορώντας τη "βρώμικη χούντα των ΜΜΕ, της πολιτικής ζωής και της Δικαιοσύνης".

Επεσήμανε ότι είναι περήφανος που πάει φυλακή για τις ιδέες του ενώ τόνισε ότι κάποιοι θα ντρέπονται κάποτε γι' αυτήν την απόφαση, συνεχίζοντας την προκλητική του δήλωση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος: "Η ψυχή μου είναι ολόρθη, είμαι περήφανος που με πάνε φυλακή για τις ιδέες μου, κάποτε κάποιοι θα ντρέπονται γι' αυτήν την απόφαση, θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και από τον ελληνικό λαό, Ευχαριστώ τις εκατοντάδες των Ελλήνων που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στο πλευρό της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη Δικαιοσύνη". Όταν ρωτήθηκε αν αποφάσισε να παραδοθεί εκείνος δεν απάντησε και επέστρεψε στο εσωτερικό του σπιτιού του.



Παραδόθηκαν οι Κασιδιάρης και Πατέλης

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, παραδόθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ λίγη ώρα αργότερα παραδόθηκε και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης.

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Πικερμίου.





Παραδόθηκε και ο Γερμενής: Είμαι 100% αθώος, αυτό το δικαστήριο είναι του παραλόγου 

Στο Αστυνομικό Τμήμα της Ραφήνας εμφανίστηκε αυτοβούλως ο Γιώργος Γερμενής για να παραδοθεί μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής οδηγείται στη φυλακή.

Κατηγόρησε το δικαστήριο ότι είναι "του παραλόγου" και υποστήριξε ότι είναι απολύτως αθώος αλλά και ότι αυτός κοίταζε μόνο τη δουλειά του.

Όπως είπε μπροστά στις κάμερες έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, "ήρθα να παραδοθώ αυτοβούλως στο ΑΤ Ραφήνας. Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι 100% αθώος. Δεν έχω κάνει σε τίποτα, απλά βοήθαγα τον κόσμο. Όμως, αυτό το δικαστήριο είναι ένα δικαστήριο του παραλόγου, ένα θέατρο, με καθαρά πολιτική βούληση. Και όλοι όσοι με ξέρουν και με ακολουθούσαν είμαι 100% αθώος. Δεν υπάρχω σε κανένα κατηγορητήριο. Ένας ψευδομάρτυρας Γ με κατηγόρησε, πήγα χαρτιά στο δικαστήριο και έδειξα την αθωότητά μου. Δεν υπάρχω σε καμία ολόκληρη δικογραφία. Δεν είμαι καν διευθυντικό στέλεχος όπως με παρουσιάζουν. Είμαι παντελώς αθώος. Κοίταγα την οικογένειά μου, την εργασία μου και πώς θα τα βγάλω πέρα, γίναμε βουλευτές 6,5 χρόνια για να καταλήξουμε στη φυλακή" είπε ο Γιώργος Γερμενής.



 Παραδόθηκε ο Ηλιόπουλος: Δήλωσε ότι ήρθε πιο… κοντά στον Θεό

Με ένα ειρωνικό χαμόγελο εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Πικερμίου ο καταδικασθείς για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής αφού εμφανίστηκε πεπεισμένος για την αθωότητά του τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα έχει στραφεί στο Θεό.

«Το όνομά μας δεν υπήρχε σε ολόκληρη τη δικογραφία και φτάσαμε ως εδώ. Το κέρδος μου είναι ότι ήρθα πιο κοντά στο Θεό και είδα ότι δεν μπορούν να μας κρίνουν οι δικαστές. Οι δικαστές προφανώς και παίρνουν εντολές για να μας καταδικάσουν. Δεν ήταν καταδίκη οι δεκατρείς στους δεκαπέντε. Πιστεύω πως θα μας κρίνει ο Θεός», ανέφερε αρχικά ο Παναγιώτης Ηλιόπουλς.

Αναφερόμενος στις συγκλονιστικές μαρτυρίες των θυμάτων της Χρυσής Αυγής διερωτήθηκε «εάν είχε κάποιο θύμα κάποια συγκλονιστική μαρτυρία εναντίον βουλευτών. Δινόντουσαν από κάπου εντολές; Όχι. Ήταν πράξεις που δεν έπρεπε να αποδοθούν». Σχετικά με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι «δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου. Αυτά δεν αποδείχθηκαν ποτέ». Παράλληλα συμπλήρωσε πως εξαρχής η Χρυσή Αυγή καταδίκασε τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, ενώ είπε πως «έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, γι αυτό και με βλέπετε να χαμογελώ. 'Εχώ έρθει πιο κοντά στο Θεό και ξέρω ότι δεν έχω πράξει απολύτως τίποτα».

«Κανένας δεν είναι έτοιμος να πάει κάποιους μήνες φυλακή πόσο δε μάλλον εγώ που έχω πίσω δύο κορίτσια να με περιμένουν και είναι επτά και έξι ετών. Όπως καταλαβαίνετε θα χρειαστούν τη στήριξη ειδικών γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν απολύτως τι έχει συμβεί. Τις τελευταίες μέρες με ρωτούσαν εάν θα πάω στη φυλακή. Τώρα έτυχε αυτό το κακό ενδεχόμενο», επεσήμανε ακόμη.





Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αφού πάει η επίσημη ενημέρωση από τις δικαστικές αρχές στη ΓΑΔΑ, θα μπει σε εφαρμογή η τελική φάση του σχεδίου της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τις συλλήψεις των καταδικασθέντων που πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές. Δεκάδες αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής είναι σε ετοιμότητα για την επιχείρηση.

Σε εφαρμογή θέτει η Ελληνική Αστυνομία το σχέδιο ταυτόχρονων συλλήψεων για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν, χωρίς οι ποινές τους να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αρμόδιες πηγές εξηγούν τη διαδικασία. Αρχικά η ΕΛ.ΑΣ. θα παραλάβει από την Εισαγγελία τα σχετικά έγγραφα (αποσπάσματα) για τη σύλληψη των καταδικασθέντων. Κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως να παραδοθούν τα Αστυνομικά Τμήματα των περιοχών όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους. Για το λόγο αυτό έχουν δοθεί εντολές στα Α.Τ. της Αττικής να βρίσκονται σε επιφυλακή και σε διαρκή επικοινωνία με τη ΓΑΔΑ. Ο πρώτος που παραδόθηκε είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος εμφανίστηκε στο Α.Τ. της περιοχής τους. Ο δεύτερος που παραδόθηκε είναι ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης. 

Οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες, όσοι δηλαδή δεν παραδοθούν, θα συλληφθούν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις που θα γίνουν στα σπίτια τους ή στο χώρο όπου βρίσκονται την ώρα της εκτέλεσης της απόφασης του δικαστηρίου. Για το σκοπό αυτό ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή ομάδες συλλήψεων.  Ακολούθως οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Εκεί θα κρατηθούν προσωρινά, μέχρι τη μεταφορά τους στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις τυπικές διαδικασίες που προηγούνται της φυλάκισης. Κατόπιν, ο Εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών θα αποφασίσει σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν. Τελευταίο βήμα της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι η μεταγωγή τους στις φυλακές, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

 Το σχέδιο για τις φυλακές

Έτοιμο είναι το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων στελεχών της Χρυσής Αυγής που δεν θα πάρουν αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους στη φυλακή. Στις σχετικές συσκέψεις συμμετείχαν παράγοντες από την ΕΛ.ΑΣ., διευθυντικά στελέχη σωφρονιστικών καταστημάτων αλλά και τα αρμόδια πολιτικά στελέχη. Οι Αρχές διαθέτουν την εμπειρία του 2013, όταν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής είχαν συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική και είχαν οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως εξηγούν, ωστόσο, αρμόδιες πηγές, τα δεδομένα σήμερα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τότε. Το 2013 υπήρχε «ομόνοια» μεταξύ των πρωτοκλασάτων χρυσαυγιτών, σε αντίθεση με σήμερα που είναι στα…  μαχαίρια. Αυτός είναι και ο λόγος που -σε αντίθεση με το 2013- το σχέδιο που εκπονήθηκε προβλέπει τη «διάσπαση» των χρυσαυγιτών σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα.

Τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής συνεργάστηκαν την περασμένη εβδομάδα -αλλά και νωρίτερα- στενά με «ειδικές» υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες που θα καθορίσουν το  που θα κρατηθούν τελικά οι καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση. Οι πληροφορίες αφορούν στις σχέσεις μεταξύ των χρυσαυγιτών αλλά και στην παρουσία κρατουμένων για τρομοκρατία, που θα μπορούσαν να έρθουν σε συμπλοκή με τους χρυσαυγίτες.

Στόχος των Αρχών είναι τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που είναι μεταξύ τους στα… μαχαίρια να μην βρίσκονται σε διπλανά κελιά και να μην προαυλίζονται στον ίδιο χώρο. Τα «σφαξίματα» μεταξύ στελεχών της Χρυσής Αυγής είναι και ο λόγος που οι καταδικασθέντες δεν θα κρατηθούν στο σύνολό τους στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι χρυσαυγίτες, που δεν θα ακούσουν ποινές ανασταλτικού χαρακτήρα, θα μεταφερθούν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, στις φυλακές Δομοκού και ενδεχομένως (ανάλογα με τον αριθμό των ενταλμάτων) στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

«Το σχέδιο είναι έτοιμο από την προηγούμενη εβδομάδα και άμεσα εφαρμόσιμο. Βασικός στόχος είναι να μην υπάρξουν επιθέσεις εναντίον των καταδικασθέντων είτε από ομοϊδεάτες τους που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση είτε από άτομα που κρατούνται για υποθέσεις τρομοκρατίας. Οι χρυσαυγίτες θα είναι απομονωμένοι και σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον. Από εκεί και πέρα αυτό δεν σημαίνει ότι θα στερηθούν ό,τι προβλέπεται και για τους υπόλοιπους κρατούμενους. Έχει γίνει όλη η προεργασία, σε συνεργασία με ειδικές υπηρεσίες της Αστυνομίας, προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή στη φυλακή με άτομα που θα μπορούσαν να τους επιτεθούν. Το μόνο που μπορεί να διαφοροποιήσει το υπάρχον σχέδιο για τη μεταγωγή τους στις φυλακές είναι κάποια νεότερη πληροφορία που θα μας αναγκάσει να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα», εξηγεί αρμόδια πηγή.

Σημειώνεται ότι ειδικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει και για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών, οι οποίοι θα συνοδεύονται από πάνοπλους αστυνομικούς. Όσον αφορά στα στελέχη της Χρυσής Αυγής που δεν θα οδηγηθούν στη φυλακή, γιατί οι ποινές τους θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, για ένα διάστημα τα σπίτια τους θα επιτηρούνται από άντρες της ΕΛ.ΑΣ., υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων.




   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.