Τελευταίες Ειδήσεις

Forbes: Τα Rafale μπορούν να δώσουν στην Ελλάδα τρομερό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας


Πλεονέκτημα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο έναντι της Τουρκίας μπορούν να δώσουν τα γαλλικά Rafale στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Forbes.

Σε σχετικό δημοσίευμα του Forbes για την ενίσχυση της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδας, ο αρθρογράφος αναφέρει αρχικά: «Οι στόχοι της Ελλάδας να αποκτήσουν νέα μαχητικά αεροσκάφη και να αναβαθμίσουν την υπάρχουσα αεροπορική τους δύναμη, θα μπορούσαν να δώσουν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ένα πολύ τρομερό ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι του Τούρκου αντιπάλου της μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2020».

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει: «Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι σήμερα εγκλωβισμένες σε μια ολοένα και πιο τεταμένη και επικίνδυνη αντιπαράθεση στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο για τα δικαιώματα γεώτρησης υδρογονανθράκων και την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων τους».

Tο Forbes σημειώνει για τα Rafale πως η Αθήνα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη σύμμαχό της Γαλλία για μελλοντικές και «η κατοχή τέτοιων αεροσκαφών από την Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.