Τελευταίες Ειδήσεις

Στος φυλακές Τρικάλων ο γιός του ιδρυτή της Folli Follie



Σε διαφορετικές φυλακές κρατούνται ο ιδρυτής της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του, Τζώρτζης, ύστερα από τη χθεσινοβραδινή απόφαση προφυλάκισής τους.


Υπενθυμίζεται ότι πατέρας και γιος κρίθηκαν προφυλακιστέοι ύστερα από τις απολογίες τους για την υπόθεση των παραποιημένων στοιχείων που εμφάνιζε επί σειρά ετών ο Όμιλος.


Από το πρωί της Πέμπτης, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό ενώ ο Τζώρτζης μεταφέρθηκε στις φυλακές Τρικάλων, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.


Αντιμέτωποι με πέντε κακουργήματα ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατηγορούνται για πέντε κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση, χειραγώγηση αγοράς και πλαστογραφία.


Ύστερα από την πολύωρη απολογία τους, χτες, Τετάρτη, ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς τους και τους έκριναν προσωρινά κρατούμενους.


Προσωρινά ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους κρίθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου. Της επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές τον μήνα.


Τι είπαν στην απολογία τους οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Κατά την απολογία του, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος φέρεται να αποδέχτηκε μέρος όσων του καταλογίζονται σχετικά με εικονικά οικονομικά στοιχεία που εμφάνιζε επί σειρά ετών η εταιρεία ισχυριζόμενος πως οι ενέργειες αυτές είχαν αφετηρία μία δύσκολη συγκυρία του Ομίλου που ο ίδιος πίστευε πως σύντομα θα εξομαλυνθεί, κάτι ωστόσο που δεν πέτυχε λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που διαμορφώθηκε παγκόσμια από το 2007 και μετά.


Φέρεται να τόνισε στην ανακρίτρια πως ο ίδιος δεν είχε όφελος από τις επίμαχες ενέργειες και υποστήριξε πως χρηματοδότησε πολλές φορές με προσωπικά δάνεια την εταιρεία, την οποία οραματιζόταν ως ένα πολυεθνικό όμιλο «στολίδι της ελληνικής επιχειρηματικότητας».


Από την πλευρά τους, τόσο ο γιος όσο και η σύζυγος του ιδρυτή της Folli Follie δήλωσαν πως δεν γνώριζαν τίποτε για τα αλλοιωμένα στοιχεία, που είχαν αφετηρία την ασιατική θυγατρική εταιρεία του Ομίλου.


Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ότι ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για τη μητρική ελληνική εταιρεία.


Η Καίτη Κουτσολιούτσου φέρεται να ανέφερε ότι είχε αναλάβει αποκλειστικά τις δημόσιες σχέσεις και τη σχεδίαση των προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.