Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ για COVID-19


Είναι απόλυτα κατανοητό και ανθρώπινο οι δημότες, πόσο μάλλον όσοι είναι γονείς με παιδιά που φοιτούν σε κάποιο σχολείο όπου υπάρχει κρούσμα COVID-19, να ανησυχούν και να αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν από τι στιγμή που ανακοινώνεται ένα κρούσμα και έπειτα.

Προς διευκρίνιση λοιπόν κάποιων ζητημάτων και για να μην γίνονται παρερμηνείες, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες για κάποια ζητήματα σχετικά με τον COVID-19 και ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν σε περίπτωση κρούσματος. Καταρχήν αποκλειστικά αρμόδιοι και συντονιστές για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον COVID-19 είναι το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ. Όταν λοιπόν κάποιο άτομο εξεταστεί για COVID-19 και βρεθεί θετικός, ενημερώνεται άμεσα το τοπικό παράρτημα του ΕΟΔΥ, το οποίο στη συνέχεια αναλαμβάνει να ενημερώσει τους φορείς που εμπλέκονται καθώς και να ξεκινήσει την ιχνηλάτηση και όποια άλλη ενέργεια απαιτείται. Εν συνεχεία αν το κρούσμα, παραδείγματος χάρη, βρεθεί σε κάποια σχολική μονάδα, ενημερώνεται ο αρμόδιος διευθυντής πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος πρέπει να προβεί σε κλείσιμο του σχολείου.

Εν προκειμένω, ο Δήμος Μετεώρων, θα ενημερωθεί από τον ΕΟΔΥ μόνο όταν υπάρχει κρούσμα σε κάποια δομή ή υπηρεσία του Δήμου ή σε κάποιο από τα δύο σχολεία αρμοδιότητας του Δήμου ήτοι στον παιδικό σταθμό «ο Άγιος Βησσαρίωνας» καθώς και στον 1ο παιδικό σταθμό. Σ αυτή την περίπτωση και μόνο είναι αρμόδιος ο Δήμος για κλείσιμο της αντίστοιχης δομής, ενώ και σε αυτή την περίπτωση όλες οι άλλες ενέργειες θα γίνουν από τον ΕΟΔΥ.

Με υπευθυνότητα όλων μας και χωρίς πανικό θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε καλύτερα, στη δύσκολη αυτή υγειονομική απειλή που μαστίζει τον πλανήτη μας και θα βγούμε στο τέλος νικητές.

 

Από το γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.