Τελευταίες Ειδήσεις

Τώρα μέτρα προστασίας για την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών


Ακόμα δεν άνοιξαν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία και βγάζουν μάτι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την προστασία την υγείας του λαού. Ουσιαστικά, το άνοιγμα των σχολείων γίνεται χωρίς εξασφάλιση της προστασίας της υγείας των μαθητών, των οικογενειών και καθηγητών τους. Είναι κυριολεκτικά εκτεθειμένοι!

Αποτέλεσμα της πολιτικής που αναφέρει ως κόστος την εξασφάλιση των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας των εκπαιδευτικών και μαθητών είναι τα  κορονοϊού σε εργαζόμενο παιδικού σταθμού καθώς και σε 3 εκπαιδευτικούς  δευτεροβάθμιας εκπάιδευση της πόλης.

Η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο να προετοιμάσει το άνοιγμα των σχολείων, αλλά δεν το έκανε. Τα σχολεία ανοίγουν όμως η ανησυχία των μαθητών μεγαλώνει βλέποντας όλο αυτό το χρονικό διάστημα μετά την πανδημία να μην παίρνει η κυβέρνηση και το υπουργείο κανένα μέτρο.

Δε θα κάνουμε τη χάρη στην κυβέρνηση να κάτσουμε  στ’ αυγά μας!

Θα διεκδικήσουμε να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών, να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη, να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη σε 15 για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων κ.λπ.

 Η νέα σχολική χρονιά θα σημαδευτεί από αποφασιστικούς και δυναμικούς αγώνες για σχολείο και ζωή με δικαιώματα!

 

            Tομεακό Συμβούλιο  Τρικάλων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.