Τελευταίες Ειδήσεις

Τοποθέτηση Κ. Παπακώστα Παλιούρα για συνέπειες του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός».


Τοποθέτηση της Βουλευτή Τρικάλων ΝΔ, Κ. Παπακώστα Παλιούρα, για το κατεπείγον Νομοσχέδιο, αναφορικά με τη λήψη μέτρων για τις καταστροφικές συνέπειες του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός».

 

Κατόπιν, της επισκέψεώς της, το περασμένο Σαββατοκύριακο ,σε κάθε πληγείσα περιοχή του Νομού μας, η Βουλευτής της ΝΔ, κα. Παπακώστα, επέλεξε να τοποθετηθεί στο Νομοσχέδιο, που ήρθε με τη μορφή του κατεπείγοντος στην Βουλή των Ελλήνων, με ομιλία που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής,.

 

Ξεκινώντας, συνεχάρη το Πυροσβεστικό μας σώμα, αλλά και όλους όσοι, με ανθρωπιά, συνέδραμαν τους πληττόμενους από τη θεομηνία συνανθρώπους μας. Στη συνέχεια, περιέγραψε την κατάσταση στην περιοχή μας, αλλά και στην περιφέρεια Θεσσαλίας που επλήγη βαρύτατα. Νοικοκυριά, επιχειρήσεις, καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες, πνίγηκαν στη λάσπη.

 

Στη συνέχεια της ομιλίας της, τονίζει  πως όλοι οι πληγέντες θα μπορούσαν να βρίσκονται ελέω θεού, όμως η Κυβέρνηση μερίμνησε άμεσα και έδρασε με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταγραφής και έπειτα αποζημίωσης των πλημμυροπαθών. Στα πρώτα άρθρα του Νομοσχεδίου, αναλύονται τα μέτρα ανακούφισης, όπως:

 

1.     Έκτακτη ενίσχυση σε φυσικά πρόσωπα έως 5.000 ευρώ, ανά κατοικία και για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα των οποίων η επιχείρηση επλήγη, 8.000ευρώ.

2.     Σημειώνεται το ακατάσχετο και αφορολόγητο των ως άνω ποσών.

3.     Αναστέλλεται η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών ή νομικών προσώπων, έως 30/9/2021.

4.     Παρατείνονται οι συμβάσεις εργασίας για το προσωπικό που ανήκει στην Αποκατάσταση Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

5.     Τίθενται σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων, των πληγεισών επιχειρήσεων, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών , που έχουν προκληθεί και για χρονικό διάστημα που δεν θα εκτείνεται πέρα από τους τρεις μήνες. Συγκεκριμένα η διάταξη αυτή αφορά και την Δ.Ε Μεγάλων Καλυβίων, του Δήμου Τρικκαίων.

6.     Επιπλέον, ορίζονται μέτρα στις λοιπές διατάξεις του Νομοσχεδίου, που αφορούν τις συνέπειες της COVID 19, αλλά και λοιπές επείγουσες διατάξεις.

 

Κλείνοντας, υπογράμμισε για ακόμη μια φορά την εμπιστοσύνη της στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Για όλα αυτά ψηφίζουμε σήμερα  κυρίες  και κύριοι  συνάδελφοι , με μόνο γνώμονα πάντα   για εμάς   το καλό  αυτού  του τόπου, και έχοντας βεβαίως ,για  μια  ακόμη φορά  απέναντί μας, όλους αυτούς , που  όποτε χρειάστηκε να  μετρηθούν, κρίθηκαν ελλιποβαρείς…»

 

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία μου εδώ: https://www.papakostakaterina.gr/η-τοποθέτηση-της-κατερίνας-παπακώστα-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.