Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση Θανάση Λιούτα με τη Διευθύντρια της Δ.Ε. Τρικάλων



Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το σήμερα το πρωί  του Αθανάσιου Λιούτα, βουλευτή της Ν.Δ., με τη Διευθύντρια της Δ.Ε. Τρικάλων, κα. Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπούλου, στο γραφείο της.


Η Διευθύντρια, αν και εκ Λαρίσης ορμώμενη, έχει τη διάθεση να εξοικειωθεί με τον τόπο μας και τα πρόσωπα, εφόσον, όπως δήλωσε , θεωρεί πως η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος δεν είναι μονοπαραγοντική υπόθεση.  Αντίθετα εξαρτάται από ένα ευρύ πλέγμα δομών, κοινωνικών, πολιτικών, τοπικής παράδοσης και κουλτούρας, των οποίων η συνεργασία κρίνεται αναγκαία. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η κατάσταση στο χώρο της παιδείας και ειδικότερα στην περιοχή της αρμοδιότητας της Δ.Ε. Τρικάλων. Δεδομένων των συνθηκών, ο βουλευτής θέλησε να ενημερωθεί για το βαθμό εξάπλωσης της πανδημίας στην εκπαιδευτική κοινότητα, τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης των κρουσμάτων, αλλά και τις κινητοποιήσεις των μαθητών στα σχολεία του νομού μας. Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ψυχολογικής επίδρασης στα παιδιά της όλης κατάστασης. Η Διευθύντρια του γνωστοποίησε πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη τόσο από την ίδια, όσο κι απ΄ όλους τους υπεύθυνους, διευθυντές και δημάρχους, οι οποίοι είναι σε επαφή όλο το εικοσιτετράωρο και έχουν συνεχή ενημέρωση από τον επόπτη δημόσιας υγείας του τοπικού ΕΟΔΥ.


Αντιμετωπίζουν, είπε, την κάθε περίπτωση με ψυχραιμία και πάνω απ΄ όλα με κατανόηση προς τους μαθητές, που καλούνται να βιώσουν πρωτοφανείς συνθήκες.


Ο κ. Λιούτας εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του, τόνισε την αναγκαιότητα διαρκούς επικοινωνίας και τη σπουδαιότητα  της συμβολής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην επίλυση προβλημάτων στα σχολεία, όπως και στο σχεδιασμό μιας εθνικής εκπαιδευτικής πολιτικής γενικότερα. Πέρα από την ιδιότητά του ως αιρετός εκπρόσωπος του λαού,  πάνω απ΄ όλα , είπε, είναι γονιός και αγαπά τον τόπο του.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.