Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού αποτελεί για την πατρίδα μας γεγονός ύψιστης σημασίας. Η συμβολή του τουρισμού στην οικονομία με το ΑΕΠ να υπερβαίνει το 30%, την πολιτιστική μας κληρονομιά που θέτει τη χώρα μας στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος προκαλώντας ρίγη συγκίνησης από την πλούσια και μακραίωνη ιστορία των προγόνων μας, ο πλουραλισμός των δυνατοτήτων ικανοποιώντας κάθε προσδοκία του επισκέπτη και ο δείκτης φιλοξενίας που διαμορφώνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας από τη συμπεριφορά και το χαμόγελο των Ελλήνων, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν με εμπιστοσύνη και ακεραιότητα τη μοναδικότητα της Ελλάδας ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό!

Φυσικά, ο Δήμος μας, ο Δήμος Μετεώρων, αποτελεί θέλγητρο σε παγκόσμιο επίπεδο με το μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς των Μετεώρων να δεσπόζει. Όντας πλέον ένας προορισμός που κατέχει τη δεύτερη θέση σε επισκεψιμότητα, αυτό που οφείλουμε να υπερασπιστούμε και να ενισχύσουμε είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η δημιουργία νέων δομών και η αύξηση του οικονομικού αποτελέσματος, κάτι που συνεπάγεται την εν γένει βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών μας. Πρωταρχικός μας στόχος η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η διασύνδεση αυτού με τον τουρισμό.

Ο τουρισμός ως δραστηριότητα, σε περιόδους κρίσεως,  χαρακτηρίζεται από υψηλό δείκτη ευαισθησίας αλλά παράλληλα και από άμεση ανάκαμψη. Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού, στη δύσκολη περίοδο του νέου κορωνοιού που διανύουμε, όλοι μας πρέπει να επιδείξουμε το σθένος και την προσπάθεια που απαιτούνται ώστε να ξεπεράσουμε την πανδημία διασφαλίζοντας το πολύτιμο αγαθό της υγείας μας και να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει η κοινωνία του τουρισμού σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

 

Ο Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.