Τελευταίες Ειδήσεις

Οδηγίες για αθλητικές διοργανώσεις σε περιοχές με ειδικά περιοριστικά μέτρα


Με την χθεσινή ανακοίνωση των ειδικών περιοριστικών μέτρων στην Π.Ε. Τρικάλων που ισχύουν για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00 έως Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00, προσαρμόζονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και οι οδηγίες για την οργανωμένη άθληση.

1. Περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (συναθροίσεις έως 9 άτομα):

Προπονήσεις μπορούν να γίνονται είτε ατομικά είτε σε μικρά γκρουπ έως 9 ατόμων. Ενδεικτικά ο χώρος που αντιστοιχεί σε ένα γκρουπ 9 ατόμων που αθλείται είναι περίπου 150 τ.μ.

Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 50% αυτού που αναφέρεται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της τελευταίας ΚΥΑ που εκδόθηκε 15/9/2020 (στον ιστότοπο της ΓΓΑ στην Ενότητα «Νομοθεσία» https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports Άρθρο 23 (σελ. 52) & Παράρτημα VII (σελ. 80)

Αγωνιστικές δραστηριότητες επιτρέπονται, εντός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς θεατές, μόνο με τους απαραίτητους συντελεστές των αγώνων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τήρηση των εγκεκριμένων, από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, πρωτοκόλλων του αθλήματος.

Η χρήση της μάσκας στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι υποχρεωτική, με εξαίρεση τους αθλητές και προπονητές κατά την ώρα της άσκησης.

Αναλυτικότερες οδηγίες ασφαλούς άσκησης υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού,

Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας

Θώμος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.