Τελευταίες Ειδήσεις

Ο «χάρτης» της Πέμπτης: Πού εντοπίστηκαν τα 372 κρούσματα – Στο «κόκκινο» Αττική και Πέλλα



Από τα 372 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 164 προέρχονται από ήδη γνωστές συρροές κρουσμάτων. Και συγκεκριμένα 114 συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων στην Π.Ε. Πέλλας, 29 συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία ανακύκλωσης στην Αττική και 21 προέρχονται από διάφορες γνωστές συρροές προηγούμενων ημερών.


Αναλυτικότερα:


21 κρούσματα βρέθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

6 είναι εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,

Τα 345 εγχώρια κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

133 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής.

18 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

1 κρούσμα από Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

1 κρούσμα από Π.Ε. Αργολίδας.

1 κρούσμα από Π.Ε. Γρεβενών.

5 κρούσματα από Π.Ε. Εύβοιας.

3 κρούσματα από Π.Ε. Ζακύνθου.

8 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας (4 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, 1 αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα).

7 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

9 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων.

14 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς (εκ των οποίων τα 13 συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων).

70 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας (εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων).

4 κρούσματα από Π.Ε. Κεφαλλονιάς.

2 κρούσματα από Π.Ε. Κιλκίς.

7 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης.

2 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας.

1 κρούσμα από Π.Ε. Λασιθίου.

6 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου.

3 κρούσματα από Π.Ε. Λήμνου.

15 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας (εκ των οποίων 13 συνδεόμενα με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων).

1 κρούσμα από Π.Ε. Ρεθύμνου.

1 κρούσμα από Π.Ε. Σάμου.

2 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων.

1 κρούσμα από Π.Ε. Φλώρινας.

30 κρούσματα υπό διερεύνηση (εκ των οποίων 18 συνδεόμενα με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων).

Εντολή Κικίλια για αυξημένη ετοιμότητα στα νοσοκομεία των νομών Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς

Εντολή στους διοικητές της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Τσαλικάκη, να θέσουν τα νοσοκομεία των νομών Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.


Και ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, να ενταθούν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από τα κλιμάκια και τις ΚΟΜΥ του Οργανισμού στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.


Νωρίτερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή του γ.γ. Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκου, του γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, όπου και αναλύθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή, έπειτα από τη γνωστή συρροή κρουσμάτων.


Σοκαριστικό ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα 10/9 – Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Αρνητικό ρεκόρ στην Ελλάδα σήμερα 10/9 με 372 κρούσματα κορονοϊού. Επιπλέον, 4 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 372 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 164 συνδέονται με γνωστές συρροές και τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12.452, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.


2.324 (18.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5511 (44.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.


49 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 12 (24.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 167 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 297 θανάτους συνολικά στη χώρα. 110 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Έκτακτα μέτρα με εντολή Χαρδαλιά σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς. Τα περιοριστικά μέτρα θα έχουν ισχύ για 14 ημέρες και θα ξεκινήσουν από αύριο.


Έτσι, λοιπόν, τα μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, αναστέλλονται κάθε είδους εκδηλώσεις, ενώ θα είναι υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.


Απαγορεύονται επίσης και οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας: «Μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και με τα χθεσινά αποτελέσματα στις Π.Ε. Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για τις ανωτέρω Π.Ε. ως εξής:


Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.


Στις ανωτέρω περιοχές μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.


Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από την Παρασκευή 11-09-2020 και ώρα 06.00 έως και την Παρασκευή 25-09-2020 και ώρα 06.00».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.