Τελευταίες Ειδήσεις

Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 15 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο τμήμα του Πηνειού από τη γέφυρα Τρικάλων-Καρδίτσας μέχρι τη γέφυρα Κουτσόχερου


Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών που προκληθήκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Τρικάλων στις 24-25/11/2019 και  9-11/12/2019 - Αντιπλημμυρική προστασία – Ολοκλήρωση καθαρισμού κοίτης στον Πηνειό ποταμό». Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου που αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση οικισμών και εγκαταστάσεων στις περιοχές των Δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας,  στο τμήμα του Πηνειού ποταμού από την γέφυρα επί της Εθνικής οδού Τρικάλων-Καρδίτσας έως την γέφυρα στα όρια των νομών Τρικάλων και Λάρισας (γέφυρα Κουτσόχερου).  

 

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, αποδεικνύουμε στην πράξη, ότι η προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα είναι σταθερή προτεραιότητα μας. Πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και προγραμματισμό αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο διευθετεί και καθαρίζει ρέματα που είχαν χρόνια να καθαριστούν, με έργα  που αποδεικνύουν τη χρησιμότητά τους σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και προστατεύουν την ζωή και τις περιουσίες των ανθρώπων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.